Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Commercieel directeur Olivier Smit vertrekt bij KNSB en start bij Vitesse

Gepubliceerd maandag 17 juli 2017

Commercieel directeur Olivier Smit vertrekt na 2,5 jaar bij de KNSB. Per 1 september stapt hij over naar voetbalclub Vitesse, waar hij toetreedt tot de directie en verantwoordelijk wordt voor alle commerciële en marketing activiteiten.

Bij zijn binnenkomst bij de schaatsbond in april 2015 heeft Smit zich tijdens de reorganisatie van het bondsbureau gefocust op het bouwen van een nieuwe commerciële afdeling en een nieuwe commerciële visie. Hiermee is o.a. de basis gelegd voor een nieuw commercieel model, dat bij het nu ingezette proces om tot een duurzame inrichting van de schaatssport te komen verder geïmplementeerd gaat worden. Deze visie is mede geborgd door het eindadvies van de expertgroep, waar Smit onderdeel van was. Het rapport dat afgelopen voorjaar is aangenomen door de Ledenraad, zet hiermee de weg open om het proces voor vernieuwing concreet invulling te geven. Hierbij zullen een sterkere commerciële en sporttechnische samenwerking tussen teams en KNSB, en innovatie op gebied van technologie, media, evenement beleving en fan engagement een grote rol spelen.

Olivier Smit: “De afgelopen jaren heb ik met veel energie mede gebouwd aan een meer solide basis voor de toekomst van het schaatsen. In samenwerking met vele stakeholders in het schaatsen hebben we een nieuwe visie ontwikkeld, die moet bijdragen aan een duurzame schaatssport. Een bijzondere rol in het geheel heeft hoofdsponsor KPN, die al vele jaren de schaatssport in al haar facetten ondersteunt. Als zeer loyale en betrouwbare partner van het schaatsen staan zij altijd open voor vernieuwing om de schaatssport beter te maken. Ik ben dan ook blij dat ik de afgelopen tijd met zo’n degelijke partner heb kunnen werken.

Los van het nieuwe commerciële model kijk ik tevreden terug op de mooie resultaten, die we met alle partijen in het schaatsen hebben gerealiseerd. Denk daarbij aan de verlenging van het hoofdsponsorschap met KPN, het opnieuw opstarten van IJstijd!, de professionalisering van evenementen met partners als House of Sports en TIG, de opening van een nieuw Thialf met een fantastisch EK in 2017 en een onvergetelijk WK Shorttrack in Rotterdam en natuurlijk straks het WK Allround in het Olympisch stadion.

Ik heb altijd aangegeven dat ik deze functie maximaal drie jaar wilde invullen. Na 2,5 jaar komt er een enorm mooie kans voorbij, die ik graag met beide handen aangrijp. Ik heb er alle vertrouwen in dat de partijen die onder leiding van Piet Geurts samen verder gaan bouwen aan de toekomst van het schaatsen hier een goede invulling aan zullen geven. Ik wil via deze weg iedereen bedanken voor de samenwerking. We stonden wel eens tegenover elkaar, maar weten ook dat we de verbinding en samenwerking moeten zoeken om een nieuwe duurzame inrichting van de schaatssport neer te kunnen zetten.”

Piet Geurts, directeur-bestuurder van de KNSB, vindt het vertrek van Smit spijtig, maar respecteert de persoonlijke afwegingen die ten grondslag liggen aan het besluit: ”Olivier heeft met zijn expertise, visie en drive bijgedragen aan vernieuwing voor de schaatssport. Op het gebied van commercie zijn er gedurende zijn periode mooie resultaten behaald en heeft hij bijgedragen aan een duidelijke visie en is er een basis gelegd voor de toekomst. Namens de KNSB wil ik hem bedanken voor hetgeen hij gedaan heeft en wens ik hem veel succes toe in zijn nieuwe functie.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?