Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Clubs zetten vrijwilligers in het zonnetje met dank aan Meeùs

Gepubliceerd vrijdag 14 april 2017

Elke schaatsvereniging kan een extra financiële bijdrage goed gebruiken. Meeùs wil clubs op meerdere gebieden helpen en reikte tijdens de eerste dag van het KPN WK Shorttrack aan drie verenigingen een cheque ter waarde van €500 uit. IJsclub Eindhoven, IJssportvereniging Leiderdorp en schaats- en skeelervereniging Thialf Schijndel vielen in de prijzen. Zij hebben het geldbedrag al besteed aan een vrijwilligersavond en nieuwe jassen voor vrijwilligers.

Meeùs en de KNSB wilden ook dit seizoen de verenigingen en hun vrijwilligers ondersteunen en de waardering voor hen kenbaar maken. Daarom konden vereniging een praktijkvoorbeeld delen en als dank ontvingen ze twee kaarten voor het KPN WK Shorttrack. Op het evenement in Rotterdam Ahoy verlootte Meeùs bovendien onder alle deelnemende verenigingen drie cheques ter waarde van €500 voor de vereniging. Uiteindelijk wonnen IJsclub Eindhoven, IJssportvereniging Leiderdrop en schaats- en skeelervereniging Thialf Schijndel het mooie geldbedrag.

“Ik ben een shorttrackliefhebber en vond het al heel erg leuk om naar het WK te gaan. Het was een grote verrassing dat we een geldbedrag wonnen. Dat maakte de dag helemaal mooi”, zegt John de Lange van IJssportvereniging Leiderdorp.

De €500 heeft de club onder meer besteed aan de vrijwilligersavond. “We hebben ons buffet iets kunnen uitbreiden. Daarnaast hebben we jassen met daarop ons logo voor onze vrijwilligers gekocht. Niemand verwachtte dat we zouden winnen, dus het is een mooi extraatje. Het nieuws ging de hele vereniging door, ook omdat we het op de sociale media hadden gezet.”

Schaatsen voor visueel gehandicapten

Ook IJsclub Eindhoven gebruikte het geldbedrag voor de vrijwilligersavond. “De avond stond al in de steigers en door de cheque hebben we het aantal consumpties per persoon kunnen verhogen”, legt Nico Broers, secretaris van de vereniging uit.

IJCE diende als praktijkvoorbeeld een beschrijving in van het evenement ‘Schaatsen voor visueel gehandicapten’, dat de club al meer dan 25 jaar organiseert. De organisatie van het evenement is al jaren in handen van dezelfde vrijwilliger. “Deze mevrouw gaf tijdens de vrijwilligersavond een presentatie over het schaatsen voor visueel gehandicapten. Zij kreeg als verrassing de bokaal voor ‘vrijwilliger van het jaar’.”

Schaatskamp

Schaats- en skeelervereniging Thialf uit Schijndel zette eveneens de vrijwilligers extra in het zonnetje. “Het geld is gedeeltelijk besteed aan de jaarlijkse clubavond die we voor vrijwilligers organiseren. Daarnaast gaan we een deel van het bedrag mogelijk gebruiken voor ons schaatskamp dat we in december organiseren”, laat voorzitter Eric-Jan Carol weten.

Zo werd het geldbedrag dat Meeùs ter beschikking stelde aan de clubs goed besteed en waardeerden de verenigingen het gebaar van de partner van de KNSB.

Goede voorbeelden

Lees in ons Kenniscentrum meer over het praktijkvoorbeeld dat Thialf Schijndel instuurde voor deze actie. Dankzij samenwerkingen met andere clubs gingen de kosten omlaag en werden de trainingsgroepen groter.

Meer nieuws

KNSB geeft schouderklop aan de scheidsrechter

Oud-wereldkampioen Jeroen Straathof wordt verenigingsadviseur bij KNSB

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?