Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Bultena nieuwe voorzitter sectie Inline-skaten

Gepubliceerd woensdag 6 maart 2013

Ludy Bultena is de nieuwe voorzitter van de sectie Inline-skaten. Sinds februari is de Groninger de opvolger van Henk Reurink.

Na twaalf jaar in het bestuur van het gewest Groningen zitting te hebben gehad (één jaar als penningmeester en elf jaar als voorzitter), ’rolde’ Bultena in de Stuurgroep Topsport. ‘’Dat was erg leuk, maar die functie mocht niet gecombineerd worden met het voorzitterschap van het gewest”, vertelt Bultena. Omdat zijn termijn als preses er bijna opzat, heeft hij het voorzitterschap neergelegd.

In opdracht van het Algemeen Bestuur van de KNSB deed de Groninger onderzoek binnen het inline-skaten. Hij leverde een rapport op over het fusietraject tussen de SBN (Skate Bond Nederland) en de KNSB.

Toen de termijn van voormalig voorzitter Henk Reurink erop zat, werd Bultena door het AB gevraagd om die functie op zich te nemen. ‘’Gezien ik stap A al had gezet, was dit een kwestie van stap B zetten,’’ licht Bultena toe.

De reden om hieraan te beginnen volgens Bultena: ‘’Aan de ene kant vanwege mijn interesse voor de inline-sport – ik heb er altijd graag naar gekeken, vooral naar de marathon -, en aan de andere kant de bestuurlijke uitdaging die mij staat te wachten.’’ Die bestuurlijke uitdaging gaf uiteindelijk de doorslag.

Zelf staat de Groninger af en toe op de skates: “In het verleden heb ik verschillende toertochten op skates gereden, waaronder de Oldambtrit en de Elfstedentocht.’’

Speerpunten
‘’Een van de zaken waar ik nu al mee ben begonnen is om GTC’s (Gewestelijke Technische Commissies) te vormen en daar de RTC’s (Regionale Technische Commissie) in op te laten gaan, om zo de KNSB structuur in het inline-skaten te brengen. Het doel is om die structuur dit seizoen te realiseren, zonder te kort te doen aan de regionale organisaties.

Een van de andere speerpunten op korte termijn is het stroomlijnen van de wedstrijdkalender en het verbeteren van de communicatie stromen binnen de sectie Inline-skaten.

Op langer termijn wil Bultena het Inline-skaten een van de grotere disciplines binnen de KNSB maken. Het Inline-skaten moet volgens de nieuwe voorzitter behoorlijk op de kaart worden gezet. Hij werkt samen met discipline manager Arjan Smit, die afgelopen januari deze functie heeft betreden. ‘’De verstandhouding met Arjen Smit is erg goed. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij samen de kar kunnen gaan trekken.’’

Tot slot geeft voorzitter Bultena aan dat hij enthousiast is over de contacten met de RTC’s en de wil om met elkaar de schouders er onder te zetten: “Dat is ook een van de redenen waarom ik hierin een uitdaging zie en eraan ben begonnen.’’

Roukebert de Boer

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?