Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Broers Mulder, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en 4LIFE op IJSTIJD! Festival

Gepubliceerd maandag 7 oktober 2019
Met een groots opgezet festival op de Deventer IJsbaan De Scheg gaat op zaterdag 19 oktober IJSTIJD! weer van start. Hoogtepunt van deze dag vol activiteiten wordt de kidspersconferentie met schaatshelden Michel en Ronald Mulder, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof. En… er is een optreden van girlband 4LIFE!

Met het jeugdschaatsprogramma IJSTIJD! wil de KNSB kinderen van basisschoolleeftijd zo veel mogelijk plezier laten beleven aan het schaatsen. De sport zit niet alleen in het DNA van de Nederlander, schaatsen is ook gewoon leuk, leerzaam én gezond.

Tijdens het festival op 19 oktober worden vele activiteiten voor de jeugd aangeboden, op en rond het ijs van De Scheg. Het festival duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn diverse clinics, waarin kinderen kunnen kennismaken met kunstrijden, langebaan, shorttrack, G-schaatsen, inlineskaten en ijshockey. Aan het eind van de middag, vanaf 16.00 uur, treedt girlband 4LIFE op, bekend van het Junior Songfestival!

De kidspersconferentie, van 15.00 tot 16.00 uur, is toegankelijk voor alle bezoekers. Michel en Suzanne zijn beiden olympisch kampioen, Yara won zilver op de Winterspelen en Ronald olympisch brons. Via schaatsen.nl/kidspersconferentie kunnen kinderen hun vragen insturen.

Meer informatie over het IJSTIJD! Festival vind je op schaatsen.nl/ijstijdfestival. Een belangrijke doelstelling van IJSTIJD! is om via het schoolschaatsen 250.000 kinderen te bereiken, onder andere via gratis lespakketten voor scholen.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, KPN, Rabobank en de Verenigde Kunstijsbanen Nederland. Sponsors Daikin, Tonzon, Reggeborgh, Trachitol en mediapartner TMG maken het jeugdprogramma mede mogelijk.

 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?