Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Blijk van Erkenning voor Kees Nowee

Gepubliceerd maandag 5 december 2016

Na afloop van de eerste dag van de StarClass wedstrijd in Utrecht ontving shorttrackbestuurder Kees Nowee de Blijk van Erkenning van de KNSB.

Sportbestuurder word je vaak via de kinderen. Zo werden Kees en Coby Nowee in 1985 al snel ingeschakeld bij de club HVHW en werd Kees lid van de GTC Shorttrack. Hij zou vervolgens 28 jaar bestuurlijk actief blijven.

In 1992 kwam Kees bij HVHW in het bestuur namens de shorttrack. In de periode 1995-2001 heeft hij in de organisatiecomités van diverse grote toernooien gezeten, zoals WK’s (individueel en team), Olympic Qualifying Event, World Cup, EK en NK in Den Haag en Zoetermeer.

Door zijn financiële achtergrond werd Kees in 1998 gekozen als budgetbewaker in het sectiebestuur shorttrack. Als budgetbewaker was hij verantwoordelijk voor het budget van zowel topsport als wedstrijdsport, waarvan ook 4 jaar als vertegenwoordiger van het shorttrack in de Bondsraad. 6 jaar later droeg hij deze taak over om in 2007 weer terug te komen in het sectiebestuur.

Juist in deze tweede periode van meer dan 9 jaar legde Kees Nowee, samen met de heren Jan de Jong, Henk Krijgsheld en Aad Koole de basis voor een goede structuur, waardoor shorttrack zich verder kon ontwikkelen. In deze periode werden er meer verenigingen opgericht, gingen de prestaties nationaal en internationaal met sprongen vooruit en is shorttrack nu een van de meest attractieve kijksporten.

Het WK in Ahoy is de kroon op het werk van de bestuurders die indertijd overtuigd waren van de potentie van deze sport. De KNSB is Kees Nowee zeer erkentelijk voor zijn jarenlange inzet en zijn enthousiasme voor de sport en eerde hem met de Blijk van Erkenning. Hij kreeg deze bestuursonderscheiding uit handen van Sippy Tigchelaar, voorzitter van de sectie shorttrack.

 

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?