Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Bind leden aan je club met Shorttrack College Clubtour

Gepubliceerd vrijdag 13 januari 2017

Heel shorttrackend Nederland kijkt uit naar het WK Shorttrack dat van 10 t/m 12 maart losbarst in Ahoy Rotterdam. De KNSB organiseert in samenwerking met alle Nederlandse shorttrackverenigingen de Shorttrack College Clubtour. Door middel van clinics worden basisschoolleerlingen in aanraking met shorttrack. Een ideale manier om de jeugd enthousiast voor de sport én hen te binden aan jouw vereniging!

In aanloop naar het WK Shorttrack wilde KNSB samen met alle shorttrackers en verenigingen in Nederland de sport in de spotlight zetten. De energie en aandacht die er dit seizoen voor shorttrack is brengen wij graag naar de dorpspleinen en steden toe. Daarom organiseren we in samenwerking met alle Nederlandse shorttrackverenigingen de Shorttrack College Clubtour. Hierin verzorgd een shorttrackvereniging een leuke clinicdag voor basisschoolleerlingen in de buurt. 1 á 2 klassen per uur krijgen van enthousiaste trainers van de verenigingen de eerste schaatslessen aangeboden.

Het is voor schaatsverenigingen belangrijk lokaal de samenwerking te zoeken, zo concludeerde het Mulier Instituut onlangs in een onderzoek naar de sportdeelname van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. In het Factsheet Werkzame elementen sportstimulering jongeren kwam naar voren dat de sportclubs aan de slag moeten gaan waar de jongeren samenkomen: de scholen. Het organiseren van een schaatsclinic voor basisschoolleerlingen zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking met shorttrack en dat ze kunnen ontdekken of de sport iets voor hen is.

Lespakket

KNSB heeft ervaring met scholenprogramma’s en werkt volgens het volgende principe: kinderen worden via een lespakket op school enthousiast gemaakt over de schaatssport, shorttrack en veiligheid op het ijs. Vervolgens kunnen zij zelf ervaren hoe leuk shorttrack is door zelf op het ijs te staan middels een clinic in samenwerking met de KNSB verenigingen, daarna worden zij ook nog meegenomen in de beleving van een topsport ervaring middels het WK shorttrack.

Op dinsdag 29 november vond in Groningen de aftrap van de Shorttrack College Clubtour plaats. Shorttrackvereniging STG organiseerde een schaatsclinic voor leerlingen van basisschool De Heerdstee. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 kregen op de tijdelijke ijsbaan op de Grote Markt in Groningen schaatsles van een ervaren shorttrackster.

Finale-event

Als afsluiter van de College Clubtour organiseerde de KNSB op 15 januari een schaatsfeest voor kinderen tot 12 jaar. Alle kinderen waren op deze zondag gratis welkom op Flevonice in Biddinghuizen. Hier konden zij meedoen aan de Alternatieve Elfstedentocht Kids en kaarten winnen voor een bezoek aan het WK Shorttrack met kleine wedstrijdjes in het door de KNSB georganiseerde mini-Shorttrack Stadion.

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?