Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Bied asielzoekers vrijwilligerswerk op speciale bijeenkomst

Gepubliceerd dinsdag 25 april 2017

Asielzoekers en statushouders in Nederland zoals vluchtelingen zijn gebaat bij de nodige contacten en mogelijkheden om aan activiteiten in de samenleving deel te nemen. Dat draagt bij aan een goede start in een voor hen onbekende omgeving en aan hun positie in de maatschappij. Vrijwilligerswerk buiten de eigen opvanglocatie is in dat opzicht een uitstekende optie. En veel sportverenigingen kunnen een aantal extra vrijwilligers goed gebruiken! Je kunt dus jezelf een dienst bewijzen en tegelijkertijd een maatschappelijke bijdrage leveren. Weten hoe? Kom naar een bijeenkomst ‘Matchen op vrijwilligerswerk’!

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) nodigt je samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) van harte uit voor één van de vier bijeenkomsten ‘Matchen op vrijwilligerswerk’.

Deze sessies zijn bedoeld voor professionals en andere functionarissen die het mogelijk maken dat asielzoekers en statushouders vrijwilligerswerk gaan doen buiten de opvanglocatie. Dat kan dus bijvoorbeeld gebeuren op de sportclub.

Als jij asielzoekers en statushouders een plek voor vrijwilligerswerk op jouw club wil bieden, kun je bij één van deze bijeenkomsten inspirerende verhalen van vluchtelingen opdoen, de spelregels leren over wat wel en niet kan op het terrein van vrijwilligerswerk door vluchtelingen en samen met andere partijen ervaringen delen en onderzoeken hoe je elkaar kunt versterken. Kies de sessie bij jou in de buurt in de lijst hieronder en meld je aan! De vier sessies worden ’s middags gehouden op nader te bepalen locaties en duren van 13.00 tot 17.00 uur.

Deelnemers aan deze sessies zijn onder meer regiocoördinatoren van Divosa (vereniging leidinggevenden sociaal domein), medewerkers van vrijwilligerscentrales en medewerkers van het COA. Het wordt een inspirerende middag. Heb je je aangemeld, dan ontvang je later in april het volledige programma en de definitieve locaties.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?