Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Amslod (e-bikes) nieuwe ISU Event Partner langebaanschaatsen

Gepubliceerd dinsdag 12 november 2019

E-bike-producent Amslod verbindt zich voor de komende 3 schaatsseizoenen (tot en met de Olympische Winterspelen van Beijing 2022) als Official Event Partner aan alle internationale langebaanschaatsevenementen en alle langebaanwedstrijden in Thialf. Vanaf 15 november, op de eerste ISU World Cup van dit seizoen in Minsk, zal de samenwerking zichtbaar worden. 

Uit fanonderzoek is gebleken dat oer-Hollandse sporten, zoals schaatsen en fietsen, tot de favoriete vrijetijdsbestedingen van de Nederlandse consument behoren. Het gebruik van de e-bike groeit bovendien het hardst van alle vervoersmiddelen in Nederland. Een samenwerking tussen Amslod en de (inter)nationale schaatsevenementen is daarom een logische stap.

Bert Jonkeren, mede-eigenaar van Amslod: “We zijn groot fan van het langebaanschaatsen. Schaatsen en fietsen zijn onlosmakelijk verbonden aan onze Nederlandse nationaliteit. We zijn daarom blij dat we nu deze samenwerking kunnen aangaan.”

House of Sports is voor het tweede seizoen, namens de ISU, internationaal marketingrechtenpartner en is marketingpartner van de KNSB, sectie langebaanschaatsen. Mede-eigenaar, Koen Hermens, zegt kansen te zien om met dit structurele partnership de e-mobility rondom de schaatsevenementen verder te ontwikkelen.

Amslod gelooft erin dat schaatsen als nummer 1 wintersport van Nederland een goede basis vormt voor de zomerperiode. Na een winter vol schaatsplezier, fietst men met de Amslod e-bike zo de lente in. Met dit schaatsseizoen, een EK Afstanden en een World Cup finale in Thialf, zal de elektrische fiets ook ruimschoots haar weg vinden richting Heerenveen.

Meer nieuws

Frâns Bakker (82) overleden, drijvende kracht OC Thialf aan begin deze eeuw

Wat kun je als vereniging doen bij hoge temperaturen?

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?