Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Almere voor derde keer gastheer Nederlands Kampioenschap G-inlineskaten

Gepubliceerd vrijdag 21 juni 2019
Op zaterdag 22 juni vindt het Nederlands Kampioenschap G-inline skaten plaats. In samenwerking met Stichting Super COOL! , de Almeerse Schaatsvereniging en KNSB wordt dit NK voor de derde keer in Almere georganiseerd. Rijders van diverse schaats- en/of skeelerverenigingen met een G-groep komen uit heel Nederland naar Almere toe voor dit mooie evenement.

Zo’n 38 sporters met een (verstandelijke) beperking strijden zaterdag om de Nederlandse titel en felbegeerde rood-wit-blauwe trui, maar het gaat om meer dan dat. Het NK levert een bijdrage aan de ‘inclusieve samenleving’. Het gevoel van winnen zorgt ervoor dat de deelnemers veel zelfverzekerder worden. Dit biedt kansen voor verdere ontwikkeling. Mensen met een beperking moeten ook volwaardig meedoen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten.

Meedoen is belangrijk dan winnen, iedereen met een (verstandelijke) beperking kan aan dit NK meedoen en gaat naar huis met een medaille.

Officiële opening

De officiële opening van het evenement is om 10.00 uur. ’s Ochtends zullen er divisioningwedstrijden (een vorm van series/voorrondes) worden verreden, waarna ’s middags de finales zullen plaatsvinden en de prijzen worden verdeeld.

De rijders in de hoogste divisie strijden tevens voor de afstandstitels Nederlands kampioen! De afstanden die verreden worden (dames en heren) zijn: 100 meter (met rollator), 300, 500 en 1000 meter. De winnaars worden gehuldigd als Nederlands Kampioen.

Voorbereiding

“Wij zijn er helemaal klaar voor”, zegt Anton Spaan, organisator van het evenement én trainer van ASV Almere. ”Wij doen dit al voor de derde keer, organiseren ook Special Olympics wedstrijden en trainen met deze doelgroep, dus wij weten wat we moeten doen.”

”De afgelopen vijf weken hebben wij elke donderdagavond inline-skate trainingen verzorgd en hebben wij 12 ASV leden getraind en voorbereid op dit NK. Voor ons was de donderdagavond het feestje van de week. Het is gewoon heerlijk om te doen, het geeft jezelf heel veel terug”, aldus Anton Spaan die deze training samen met vrijwilligers begeleidde.

Samenwerking

Deze samenwerking tussen Super COOL! , ASV en de KNSB geeft goed aan dat het G-sporten als volwaardig wordt gezien. ”Wij zijn drie jaar geleden samen met de KNSB begonnen om een Nederlands Kampioenschap te organiseren voor deze doelgroep. Nu, deze zaterdag, voor de derde keer, maar dat maakt het ook weer bijzonder. Een hele mooie samenwerking!”

“De intentie is vanuit ons en de KNSB om dit NK ook de komende jaren een vervolg te geven. Als andere verenigingen zich aanmelden om dit NK te organiseren is dat helemaal prima, als het maar wordt doorgezet; dat is het belangrijkste”, zegt Spaan.

Het volledige programma van het NK G-Inline Skaten is hier te vinden.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?