Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Aftrap RTC’s met beleidsplan

Gepubliceerd donderdag 24 oktober 2013

De afgelopen maanden heeft de KNSB gewerkt aan een nieuw beleid voor talentontwikkeling. Regionale talentencentra (RTC’s) moeten binnen die visie de kraamkamers van toekomstig internationaal succes worden. Met het uitgewerkte beleidsplan ‘Ontwikkeling van Regionale Talenten Centra’ kunnen de eerste stappen gezet worden.

“We hebben het beleidsplan naar alle betrokken partijen, gemeenten, gewesten en bestaande initiatieven verstuurd”, legt Emiel Kluin, disciplinemanager langebaan bij de KNSB, uit.

Aan de hand van het beleidsplan kunnen regionale initiatieven zichzelf erkend krijgen als RTC. “We hebben een accorderingstoets. Dat is een set van voorwaarden waarop de werkgroep bepaalt welke initiatieven voldoen. Per vraag of onderdeel kan worden aangegeven of een initiatief voldoet. Daarbij valt te denken aan accommodatie of beschikbaarheid van ijs.”

Niet alle initiatieven worden zonder meer onder de loep genomen. Daarvoor gelden bepaalde drempelwaardes. “Als een initiatief niet aan die entreetoets voldoet, dan gaan we er sowieso niet mee van start”, zegt Kluin. Met de plannen die wel aan de drempelwaardes voldoen kan in principe worden gestart, maar daarbij wordt wel naar regionale dekking gekeken, want meerdere RTC’s in één regio passen niet in het beleid.

Uiteindelijk streeft de KNSB ernaar om in twee jaar een netwerk van vijf multidisciplinaire RTC’s te hebben met een goede regionale spreiding. Altijd blijven daarbij de lokale inspanningen van groot belang, benadrukt Kluin. “We willen als bond natuurlijk de regie en soms zijn we top-down bezig, maar nu gaat het er bij de RTC’s ook echt vanuit de regio. De creativiteit moeten we daar laten.”

Het volledige beleidsplan hier te downloaden.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?