Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Activiteiten WK inline-skaten: hoe kun je als vereniging aanhaken?

Gepubliceerd vrijdag 27 april 2018

De WK inline- & freestyle-skaten in Nederland is een van de hoogtepunten van deze sportzomer. Van 1 tot en met 8 juli vormt de provincie Gelderland het decor voor de wereldkampioenschappen, met wedstrijden in Arnhem en Heerde. In de maanden voorafgaande de WK worden er skate-activiteiten georganiseerd. Hieronder een overzicht van deze activiteiten en hoe jullie als vereniging hierbij kunnen aanhaken.

Toertochten

Mede door het WK-inline worden de toertochten in Nederland dit jaar extra belicht. Als vereniging is er de mogelijkheid zélf een inline-skate toertochten te organiseren. Want wat is er nou leuker dan met z’n allen een leuk evenement neer te zetten en de skates aan te trekken? Om verenigingen en andere organisaties te ondersteunen bij het organiseren van een toertocht heeft de KNSB diverse documentatie beschikbaar. Je kunt natuurlijk ook besluiten mee te doen aan een bestaande toertocht. Kijk hier voor een tocht bij jou in de buurt.

Arnhem Skate!

Deze zomer krijg je de kans zelf te rijden op het officiële WK-parcours. Op zondag 8 juli kun je meedoen aan de marathon. Je hoeft de marathon niet per se uit te rijden. Het is mogelijk zelf je afstand te bepalen. Een rondje bestaat uit 6 kilometer. Ga de strijd aan met jezelf en je vrienden. Voor kinderen is er special een parcours ingericht rondom de Trans. Zij kunnen skaten in een rondje van 800 meter vanaf 14:00 uur, terwijl de ouders vanaf de tribunes hen kunnen aanmoedigen. Een mooie gelegenheid voor de jeugdleden van jouw vereniging om sfeer te proeven bij het WK.

Night Skates

Ben je op zoek naar wat meer avontuur, dan is de Nightskate iets voor jou en je vereniging! Bij ondergaande zon, met een gezellige groep fanatiekelingen, onder de beats van hits van toen en nu een tocht afleggen op skates. Als afsluiting van de tocht, rol je door naar een rollerdisco waar de avond op feestelijke wijze, onder het genot van een hapje en een drankje wordt voortgezet. Een ideaal uitje voor de vereniging.

Scholenprogramma

Het inline-skaten wordt in Nederland steeds populairder. Om de Gelderse leerlingen kennis te laten maken met deze leuke sport en op de hoogte te brengen van de komst van de WK’s wordt er een programma aangeboden op de basisscholen. Volg een clinic op een schoolplein of een van de lessen uit het speciale lespakket. De leerlingen werken toe naar een grote finale, want zij krijgen namelijk de kans om hun geleerde tricks uit te voeren op het Urban Sports Festival. Als vereniging kun je een samenwerking zoeken met basisscholen en een programma aanbieden voor kinderen die lid willen worden.

Urban Sports Festival

We noemden het hierboven al: het Urban Sports Festival. Tijdens het festival krijgt iedereen de kans urban sports als freerunning en BMX uit te proberen. Maar natuurlijk draait het vooral om het inline-skaten. Je kunt gratis deelnemen aan clinics en de professionals aan het werk zien. Wie weet is het zo populair dat je als vereniging een clinic of zelfs een programma gericht op freestyle inline-skaten kunt aanbieden.

 G-skaten

Tot slot aandacht voor het g-skaten. In 2018 staat aangepast sporten in Gelderland in de schijnwerpers tijdens de campagne ‘Gelderland sport onbeperkt’! Want iedereen moet kunnen sporten. Ook mensen met een beperking. Tijdens het WK Inline- & Freestyle-skaten wordt in Heerde op maandag 2 juli een speciaal G-skate onderdeel georganiseerd. Gedurende deze dag wordt er op het officiële WK terrein in Heerde een clinic verzorgd voor skateliefhebbers met een beperking. Heeft jouw vereniging een g-afdeling? Schrijf je dan nu in!

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten rondom het WK Inline- & Freestyle-skaten op schaatsen.nl.

ZIE OOK: 7 tips voor inline-skate verenigingen om nieuwe leden te werven

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?