50e KNSB Ledenraad

Vrijdag 12 april 2024

De 50e Ledenraadsvergadering op zaterdag 23 maart stond vooral in het teken van de presentaties over nieuwe ‘verdienmodellen’ en integriteit.

Omdat de kosten harder stijgen dan de inkomsten heeft de KNSB dringend behoefte aan nieuwe verdiencapaciteit. Na een intensief en inspirerend traject, met verdiepende onderzoeken en strategische brainstormsessies met tal van experts van verschillende ‘bloedgroepen’ (ook vooral mensen buiten de schaatssport), zijn drie nieuwe verdienmogelijkheden ontwikkeld en uitgewerkt.

Integriteitsplan

Door de sterk toegenomen aandacht voor integriteit en grensoverschrijdend gedrag in de sport en in de maatschappij, heeft ook de KNSB er drie jaar geleden voor gekozen dit onderwerp hoge prioriteit te geven. Inmiddels is er een integriteitsmanager aangesteld en is er ook een integriteitsplan opgesteld.

De hoofdoelstellingen van het plan zijn dat op alle niveaus en binnen alle disciplines van de KNSB de basiseisen sociale veiligheid zijn geborgd, dat alle leden, aangeslotenen en medewerkers de mogelijkheden kennen om (mogelijk) ongewenst of grensoverschrijdend gedrag en andere integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en dat het thema integriteit in formele processen is geborgd. In het plan staat helder uitgelegd hoe we deze doelstellingen kunnen bereiken en welke stappen er nog moeten worden gezet om zover te komen.

En verder…

De directeur bestuurder gaf tekst en uitleg over de voorgestelde uitgangspunten voor het jaarplan en de begroting voor het seizoen 2024-2025. Daarbij houdt de KNSB voor komend seizoen rekening met een verlies. Dit is verantwoord omdat de KNSB hiervoor voldoende financiële reserve heeft opgebouwd. De Ledenraad ging hiermee akkoord.

f66f005f-foto-ledenraadvergadering-juni-2023-1024x768a

Foto: eigen foto