Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

4 tips om in te spelen op de veranderingen van Facebook

Gepubliceerd vrijdag 26 januari 2018

Als schaats- of inline-skatevereniging is Facebook een belangrijk communicatiemiddel. Maar het platform gaat de komende weken een van de grootste veranderingen van de afgelopen jaren doorvoeren. Facebook gaat in het nieuwsoverzicht veel meer de nadruk leggen op berichten die afkomstig zijn van vrienden en familie. Berichten van nieuwsorganisaties worden minder belangrijk. Wat heeft dit voor gevolgen voor schaats- en inline-skateverenigingen?

In het kort komt het erop neer dat Facebook de focus van wat mensen zien op hun tijdlijn gaat verschuiven richting posts van vrienden en familie, terwijl het organisch bereik van content van bedrijven zal dalen. Foto’s of video’s die worden gedeeld door vrienden en familie, of waar zij op reageren zullen vaker bovenaan in de tijdlijnen verschijnen.

Het wordt voor sportclubs nog belangrijker content te plaatsen die leidt tot interactie. Schaats en inline-skateverenigingen kunnen een aantal dingen doen om Facebook succesvol in te zetten.

1.Sterke, betekenisvolle content

Het wordt nog belangrijker dan voorheen om kritisch te kijken naar de berichten, foto’s en video’s die je op Facebook plaatst. Het interactiegehalte van een bericht moet hoog zijn. Zorg dus voor sterke, betekenisvolle content die je achterban graag wilt delen.

2. Bewuste en actieve achterban

Zorg dat je achterban weet van de veranderingen die eraan zitten te komen. Informeer hen en benadruk dat het belangrijk is dat als zij ook in de toekomst berichten van de club op Facebook in hun tijdlijnen voorbij willen zien komen, ze jullie berichten niet passief voorbij laten gaan. Besteed in de online kanalen van de vereniging de komende periode vooral aandacht aan de aanpassingen die Facebook gaat doorvoeren en de consequenties die dit voor hen heeft. Hiervoor kan deze voorbeeldtekst (gratis) gebruikt worden.

3. Ga op zoek naar influencers

Heeft Kjeld Nuis of Anice Das vroeger bij de vereniging geschaatst, of is iemand met enige bekendheid in de regio lid van jouw club? Ga op zoek naar de meest actieve mensen onder je leden en betrek hen in je social media-plan. Zet deze personen in als ambassadeur, zowel on- als offline, want zij zijn goud waard voor je vereniging.

4. Staar je niet blind op Facebook

Natuurlijk is Facebook een goede manier om veel mensen te bereiken en te communiceren met je achterban. Maar als je jouw doelgroepen goed wilt (blijven) bereiken, moet je ook verder kijken dan Facebook. Onder meer de clubwebsite, nieuwsbrief, WhatsApp, Instagram en/of Twitter kunnen belangrijke aanvullingen zijn om jouw achterban goed te bereiken.

De originele versie van dit artikel staat op www.clubbereik.nl.


Foto: Max Pixel

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?