Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

1200 kinderen genieten van clinics in Den Haag

Gepubliceerd maandag 4 maart 2019

Van 11 t/m 19 februari hebben 1.200 Haagse basisschoolleerlingen een schaatsclinic gevolgd op De Uithof in Den Haag. Deze clinics zijn vooraf de Challenge Cup en het NK kunstrijden georganiseerd als onderdeel van de side-events. Met het clinicprogramma hebben zoveel mogelijk basisschoolkinderen in Den Haag de mogelijkheid gehad om kennis te maken met het schaatsen.

De clinics, als onderdeel van het scholenprogramma, is een voorbeeld van een goede samenwerking tussen verschillende organisaties. De KNSB heeft in samenwerking met de gemeente Den Haag en De Uithof de organisatie op zich genomen. Verenigingen en schaatschool waren bereidt om de clinics op het ijs te verzorgen en studenten van het ROC Mondriaan boden de ondersteuning aan de kinderen rondom het ijs.

Clinics
De weken voorafgaand aan de Challenge Cup zijn basisscholen uitgenodigd om deel te nemen aan de clinics. Eenmaal aangekomen op ijsbaan waren de meeste kinderen niet meer te houden en was het tijd om de schaatsen onder te binden. Op het ijs kregen de kinderen een schaatsclinic met daarin de beginselen van het schaatsen, waarbij plezier en fun voor op stond. De clinics zijn verzorgd door de enthousiaste trainers van ijsdans- en showschaatsclub IJSFUN, schaatsvereniging HVHW en schaatsschool De Uithof. Een groot compliment aan de trainers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Na afloop van de clinics hebben alle kinderen een IJSTIJD! polsbandje meegekregen. Hiermee kunnen zij nog een keer gaan schaatsen bij een vereniging uit de regio of bij De Uithof.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?