Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

10 clubs promoten inline-skaten met gezamenlijke toertocht

Gepubliceerd donderdag 31 mei 2018

In aanloop naar de WK inline-skaten deze zomer vinden er door heel het land allerlei activiteiten plaats. Skeeler- en natuurijsvereniging Heumen organiseert op de dag van het WK marathon in samenwerking met negen andere clubs een toertocht van Nijmegen naar Arnhem. Het doel: de sport inline-skaten promoten.

Heumen is een dorp nabij Nijmegen, dus toen bekend werd dat het WK inline-skaten in Arnhem zou plaatsvinden werden er gelijk plannen bedacht om hierbij aan te haken. “Het WK was de ideale aanleiding een toertocht te organiseren”, zegt Henk Roelofs.

Drempel laag

Skeeler- en natuurijsvereniging Heumen (SNH) zette een tocht over 20 kilometer uit tussen Nijmegen en Arnhem. Beginpunt is het station in Nijmegen en eindpunt is Arnhem, waar ’s ochtends de marathonwedstrijden op het WK worden verreden. “De insteek van de tocht is dat iedereen mee kan rijden. We hebben de drempel om mee te doen zo laag mogelijk gehouden. Het moet een gezellige dag worden, waar we als groep lekker gaan skaten.”

SNH is de organisator van de toertocht. Negen nabijgelegen verenigingen – waarvan een uit Duitsland – hebben hun medewerking toegezegd en promoten de tocht onder hun leden. Roelofs hoopt daarom op een grote opkomst. “Je hoeft je ook niet in te schrijven. Jezelf registeren is in onze ogen een belemmering om mee te doen.”

Roelofs hoopt dat zoveel mogelijk mensen die meedoen aan de toertocht ook deel gaan nemen aan de recreatieve marathon op het WK-parcours. Mensen die aan beide tochten deelnemen krijgen namens SNH €5 korting op hun inschrijfgeld voor de recreatieve marathon. “We vinden het geweldig om met z’n allen naar de festiviteiten te kijken in Arnhem. Hopelijk denken er meer mensen zo over.”

Succes

Volgens Roelofs is de organisatie van het WK in Nederland een uitgelezen kans voor verenigingen uit de regio Gelderland om zich op de kaart te zetten. “Het WK is echt promotie voor de sport. We kunnen heel veel van onze activiteiten koppelen aan het WK. Hopelijk straalt het succes van het evenement ook af op ons. Inline-skaten is een onwijs spannende sport. Het is fantastisch om naar te kijken én om zelf te doen. Soms moeten mensen even naar de sport toegetrokken worden om te zien hoe mooi het is.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van ledenwerving en -behoud? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo maakt het schoolskaten in Heumen jongeren enthousiast voor inline-skaten en organiseert NIJC Gevers een open dag met als doel de lokale sportclubs dichterbij elkaar brengen.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?