Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sportief Coachen

Voor verenigingen is het traject Sportief Coachen beschikbaar. Dit traject heeft als doel de trainers, coaches en begeleiders binnen de vereniging te leren om een eigen invulling te geven aan hun (pedagogische) rol en dit als eenheid uit te dragen.

Het programma van Sportief Coachen wordt speciaal ingericht op wat het bestuur van de vereniging, de trainers, coaches en begeleiders wensen te leren. Het is belangrijk dat er vanuit de vereniging zoveel mogelijk trainers, coaches en begeleiders meedoen. Items over het omgaan met ouders (bijvoorbeeld op welke wijze trainers de ouders kunnen aanspreken op gedrag) of pestgedrag in een trainingsgroep kunnen onderwerpen zijn tijdens dit traject.

Er wordt met name gestuurd op de verbetering van de sfeer en cultuur binnen de vereniging waarop trainers vanuit hun rol een grote invloed hebben. Hoe sta je bijvoorbeeld voor de groep en geef je wel eens complimenten als trainer? Het traject wordt gekenmerkt door een rijke afwisseling van verschillende werkvormen (o.a. presentaties, discussievormen, DVD-fragmenten, groepsopdrachten, etc.).

Er liggen twee belangrijke basisdoelstellingen ten grondslag aan het verwerven van vaardigheden om een bepaald sportklimaat te creëren:

Sportief Coachen bestaat uit

Licentiepunten

Wanneer trainers, coaches en begeleiders aan dit traject deelnemen kunnen hiervoor licentiepunten toegekend worden na afstemming met de KNSB afdeling opleidingen.

Wil je als vereniging ook deelnemen aan het traject Sportief Coachen?

Neem dan contact op met Marieke Jonker. Er wordt dan eerst een Verenigingsgesprek ingepland waarin samen met medewerkers van de KNSB het reilen en zeilen van de vereniging besproken wordt met als doel om te zoeken naar kansen die de vereniging kunnen versterken.

Bekijk hier de promovideo Sportief Coachen

  • Downloads

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?