Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Veiligheidsregels Marathon

Per 1 september 2016 zijn deelnemers aan landelijke (top- en beloftendivisies) en internationale marathon- en mass start wedstrijden verplicht om in een volledig snijvast pak of pak met snijvast materiaal op vitale delen te rijden. Voor overige wedstrijden onder regelgeving van de KNSB geldt eveneens de helmplicht, snijvaste hand-, scheen- en enkelbescherming.

Wat zijn de regels als het gaat om uitrusting?

Deelnemers aan marathonwedstrijden

Deelnemers aan landelijke (top- en beloftendivisies) en internationale KNSB marathonwedstrijden op kunst- en natuurijs dragen bovendien:

In 2015 is op landelijk niveau de helmplicht ingevoerd en het dragen van snijvaste materialen op bepaalde lichaamsdelen. Vanaf 1 september 2016 zijn de eisen van snijvaste kleding aangescherpt. Deelnemers aan landelijke (top- en beloftendivisies) en internationale KNSB marathonwedstrijden op kunstijs en natuurijs zijn verplicht om een volledig snijvast pak of een pak met snijvast materiaal op de vitale delen te dragen in overeenstemming met ISU Communications 1957 en 1265. De KNSB volgt hiermee de internationale richtlijnen mass start van de ISU.

Vervolgtraject

Samen met haar achterban en de ijsbanenexploitanten wil de KNSB de veiligheid verder bevorderen in de wedstrijd- en recreatieve schaatssport. Zo’n 90% van onze KNSB verenigingen geeft aan dat veiligheid een actueel thema is voor hen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?