Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sportmonitoringssysteem Smartabase 

Om de sporters optimaal te begeleiden wordt er vanuit de KNSB gewerkt met een sporter monitoringsysteem Smartabase. Op deze pagina een uitleg wat Smartabase is, wie er mee kunnen werken en hoe het werken met Smartabse in de praktijk gaat. 

Wat is Smartabase? 
Smartabase is een online sporters monitoringsysteem waarin teams gegevens van, voor en door sporters kunnen opslaan en analyseren op één platform. Dit zijn gegevens zoals bijvoorbeeld de testuitslagen van de Talentdagen en data van uitgevoerde trainingen. In Smartabase kan dit in één centraal en veilig systeem waarbij relevante informatie gecombineerd kan worden. Hierdoor is het mogelijk om meer grip te krijgen op het trainings- en ontwikkelingsproces. Het monitoren in Smartabase zorgt voor een optimale en individuele begeleiding van sporters en helpt de kans op blessures en/of overtraindheid te voorkomen en houd rekening met de privacy wet- en regelgeving. 

Voor wie is Smartabase? 
Smartabase wordt al jaren gebruikt als “heilige graal” bij de Shorttrack TeamNL en is beschikbaar voor sporters en coaches van de opleidingsteams langebaan en shorttrack (A & B-junioren) welke deel nemen aan de KNSB Talentdagen en de KNSB Talent Teams. 

Talentherkenning (Baanselectie-opleidingsploeg) 
Als sporter van een opleidingsploeg kun je de resultaten van de KNSB Talentdagen in Smartabase bekijken.  

De coach kan trainingsschema’s in Smartabase plaatsen. Daarnaast is er de mogelijkheid om kennis te maken met het wellnessformulier en trainingsformulier zoals deze ook in de Talent Teams worden gebruikt, maar dit is niet noodzakelijk in deze fase van de opleiding. 

Talentontwikkeling (KNSB Talent Teams) 
In deze fase van de ontwikkeling van de sporters wordt er structureel gebruik gemaakt van Smartabase voor het invoeren van de trainingsschema’s en wordt er data verzameld van de sporter in relatie tot o.a. welzijn, trainingsload en testresultaten. Er wordt van sporters verwacht dat iedereen Smartabase consequent gebruikt zodat talentcoaches en experts (o.a. krachttrainer) dit kunnen gebruiken in het gebruiken ter monitoring van de trainingsbelasting van de sporters en het bijsturen van de trainingsschema’s.  

Smartabase voor sporters 
Atleten kunnen op hun mobiele telefoon via een app in één overzicht hun eigen prestaties, welzijn en voortgang bekijken en dit met hun doelen vergelijken.  

Hoe kan ik toegang krijgen tot Smartabase? 
Sporters die voor de eerste keer worden uitgenodigd voor de Talentdagen ontvangen vanuit de KNSB een mail met informatie over de registratie in het Talent Volg Systeem (portal) van NOC*NSF.  

Deze gegevens worden verwerkt en voorafgaand aan de Talentdag ontvang je een email met de gegevens en toelichting hoe je kunt inloggen. Voor meer informatie over het inloggen zie de introductievideo op YouTube of lees de instructies hier.

Er zijn voor de sporters geen kosten verbonden aan het gebruik van Smartabase. 

Vragen? 

Smartabase voor coaches en experts 
Smartabase biedt coaches en experts de mogelijkheid om efficiënt te monitoren en de sporter zo goed mogelijk te ondersteunen in het behalen van hun doelen vanuit één bron van informatie. Via dashboards en formulieren hebben zij snel inzicht en overzicht in de status, welzijn en voortgang van een sporter. 

Hoe kan ik Smartabase gebruiken? 
Er is een categorisering van kracht die duidelijk maakt welke faciliteiten (bijvoorbeeld gebruik formulieren en rol experts) voor jouw team beschikbaar zijn en of hier kosten aan verbonden zijn. In de download vind je een totaaloverzicht inclusief kosten. 

Hoe kan ik toegang krijgen tot Smartabase? 
Coaches ontvangen vanuit de KNSB een mail met informatie over de registratie in de portal van NOC*NSF. Aansluitend op deze registratie ontvang je een e-mail met de gegevens en toelichting hoe je kunt inloggen. 

Voor meer informatie over het inloggen zie de introductievideo introductievideo op YouTube of lees de instructies hier.

Vragen? 
Voor de coaches van een opleidingsteam zijn er twee keer per jaar (april en september/oktober) online bijeenkomsten waarin je de vragen over Smartabase kunt stellen. Je ontvangt hiervoor als gebruiker een uitnodiging. Daarnaast is er altijd een Embedded Scientist aanwezig bij de Talentdagen waarbij vragen gesteld kunnen worden.  

Talentcoaches van de Talent Teams (inlineskaten, langebaan en shorttrack) kunnen doorlopend met hun vragen terecht bij de Embedded Scientist van de KNSB. 

Contactpersoon [email protected].

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?