Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Besturen » Bestuur je organisatie

Toekomstplan

Een beleidsplan is een nuttig en noodzakelijk instrument om als vereniging na te denken over de toekomst. Daar zullen doelstellingen uit voortkomen die de vereniging wil behalen. Ook de manier waarop de doelstellingen behaald gaan worden staat beschreven in een beleidsplan.

Het is belangrijk om alle kansen en risico’s inzichtelijk te maken en weten wat je sterke en zwakke punten als vereniging zijn. Beleid kan op meerdere onderwerpen betrekking hebben. Of er kan voor gekozen worden om voor verschillende thema’s apart een plan te ontwikkelen. Er valt dan te denken aan bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid of sponsorbeleid.

Toekomstplan in plaats van beleidsplan

Een beleidsplan hoeft geen dik boekwerk te zijn, juist niet! Het is een handzaam document waar acties uit voortkomen. Dat maakt het beleidsplan toegankelijk om te lezen en te gebruiken. Mooie voorbeelden zijn er zelfs te vinden waarbij het beleid op 1 A4-tje is terug te zien. We spreken tegenwoordig vaker over een toekomstplan.

Bij het maken van beleid is het vooral ook belangrijk dit met leden samen te maken. De tijden dat de voorzitter wel even het beleid bedenkt zijn al lang voorbij.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?