Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Actuele kansen verenigingen

Subsidieprogramma Sportimpuls voor kinderen met overgewicht 2018

Het aantal kinderen met overgewicht en obesitas is de afgelopen decennia sterk toegenomen. Met het subsidieprogramma Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) wil het Ministerie van VWS deze doelgroep aan het sporten en bewegen krijgen en houden. Een mooie kans voor jou, je achterban of je (lokale) netwerk om in te zetten op deze doelgroep!

Met het subsidieprogramma Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) krijgen lokale sport- en beweegaanbieders middelen om sport- en beweegaanbod te ontwikkelen en aan te bieden aan kinderen tot 18 jaar met (risico op) overgewicht. Samenwerking met partners uit de (jeugd)(gezondheids)zorg is een voorwaarde. Zie je kansen? Ga na welke aanpakken lokaal passen en ga aan de slag met het lokale netwerk. Of wijs anderen in je netwerk op deze subsidiekans.

Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 8 januari 2018 (tot 22 februari 2018, 14.00 uur) bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2018. De Sportimpuls maakt deel uit van het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt. Lees verder op Allesoversport.nl en Sport en bewegen in de buurt.

 

Update 20 december: Informatiebijeenkomst Sportimpuls 2018. Sport & Bewegen in de buurt organiseert de informatiebijeenkomst welke inzicht geeft in de kaders, veranderingen en mogelijkheden van de Sportimpuls 2018. Daarnaast biedt het de mogelijk om kennis te maken en samenwerkingen aan te gaan met de betrokken partners, aanwezige interventie-eigenaren, sportbonden, gemeenten en andere ondersteunende organisaties. De informatiebijeenkomst Sportimpuls is op 15 januari 2018 – Programma:

09.30 – 10.00uur: Ontvangst met koffie en thee: de partners staan al voor u klaar.
10.00 – 11.45uur:   Wat biedt de Sportimpuls 2018? ZonMw, Kenniscentrum Sport en NOC*NSF vertellen over de veranderingen en aandachtspunten en gaan in op uw vragen. Hierbij kunt u in gesprek gaan met specialisten en ervaringsdeskundigen uit de praktijk.
11.45u – 13.00uur: Netwerklunch
Vanaf 13.00uur: Mogelijkheid tot persoonlijk gesprek m.b.t. uw aanvraag.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd en wilt u graag aanwezig zijn? Mail dan uiterlijk 11 januari 2018 uw naam, organisatie, functie en telefoonnummer naar [email protected].  Deelname is gratis, vanwege een beperkt aantal plaatsen vragen wij u alleen aan te melden als u ook daadwerkelijk komt.
Locatie: DeWeerelt, Orteliuslaan 1041 in Utrecht

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?