Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Training & Coaching » Technische Commissie

Praktijkbegeleider

Het kan voorkomen dat in jouw vereniging een trainer in opleiding actief is. Deze persoon wil iets leren bij jouw vereniging en moet daarbij begeleid worden door iemand waarvan hij/zij iets kan leren. Dit is de praktijkbegeleider.

Taken praktijkbegeleider

De praktijkbegeleider heeft als belangrijkste taken:

Een praktijkbegeleider beoordeelt een trainer in opleiding nooit, maar observeert en geeft feedback wat de trainer in opleiding mee kan nemen in zijn opleidingstraject.

Hoe word je praktijkbegeleider

Ben je geïnteresseerd om de functie van praktijkbegeleider op te pakken in jouw vereniging? Dan worden door de Academie voor Sportkader (ASK) scholingen aangeboden die je opleiden tot deze functie. De scholing bestaat uit twee dagdelen en het maken van een aantal opdrachten.

Bekijk hier het aanbod van alle scholingen.

Heb je onlangs de Schaatstrainer-coach niveau 3 opleiding afgerond? Dan ben je al in het bezit van het certificaat ‘Praktijkbegeleider in de sport’ en daarmee opgeleid om deze functie in jouw vereniging uit te kunnen voeren.

Aan de slag als praktijkbegeleider

Ter ondersteuning van deze functie heeft de KNSB een handleiding geschreven waarin je de belangrijkste stappen kunt vinden om een trainer in opleiding zo goed mogelijk te begeleiden. Deze kun je bij ‘documenten’ raadplegen.

Als praktijkbegeleider bij een schaatsvereniging kun je te maken krijgen met trainers in opleiding voor de volgende opleidingen:

Je kunt als praktijkbegeleider alleen trainers in opleiding begeleiden op het niveau waarvoor jij het diploma hebt behaald. Ben je een gediplomeerd Schaatsleider niveau 2? Dan mag je trainers in opleiding voor Schaatsleider niveau 2 begeleiden.

 

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?