Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Overige inkomsten mogelijkheden

Organiseer een evenement

Een evenement organiseren? Een veel gehoorde reactie is “dat is veel werk”. Een evenement organiseren kan inderdaad veel werk zijn. Maar kan ook heel veel opleveren, naast de extra inkomsten, kan het zorgen voor nieuwe leden, nieuwe vrijwilligers, meer sponsorinkomsten.

Doel van het evenement

Bepaal vooraf wat je wilt gaan bereiken met het evenement. Door het bepalen van het doel kan er gericht gewerkt worden aan het event. Dit geldt voor zowel een groot als klein evenement. Als het organiseren van een evenement nieuw is voor jouw vereniging, begin dan met een kleiner evenement. Het organiseren van clubkampioenschappen voor de jongste jeugd is ook al een evenement.

Genereer inkomsten

Voordat je een evenement kan organiseren zal je als organisatie kosten moeten maken om het evenement op te zetten. Maak vooraf een begroting over wat de financiële risico’s zullen zijn.  Een evenement zal altijd ook inkomsten genereren, waarmee de kosten gedekt kunnen worden. Ondanks dat er inkomsten binnenkomen, laat dit niet het hoofddoel van het evenement zijn. Het hoofddoel kan bijvoorbeeld zijn het organiseren van een open dag om niet-leden kennis te laten maken met de vereniging.

Om het evenement kostendekkend te maken, zullen er inkomsten gegenereerd moeten worden. Hieronder volgen enkele mogelijkheden:

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?