Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Vrijwilligers » Begeleiden

Opleiden

Belangrijk binnen het begeleiden van vrijwilligers is het zorgen dat bovenstaande vrijwilligers hun taken goed kunnen uitvoeren. Het is goed om in kaart te brengen wat een vrijwilliger kan en niet kan en te kijken naar de wensen van de vrijwilliger. Als je de motieven van de vrijwilligers ook nog in kaart hebt gebracht is het handig om op al deze zaken in te spelen. Welke training/cursus is gewenst? Wat kunnen wij als vereniging organiseren en realiseren?

We gaan even terug naar het voorbeeld van de penningmeester. De penningmeester heeft aangegeven ook een verrijkingsmotief te hebben. Hij wilt meer weten over de inkomsten en uitgaven van verenigingen, het opstellen van een begroting en boekhouden. Ook al heeft hij wel enige ervaring, hij zou toch nog wel nog meer kennis willen hebben. Laat hem dan eens een congres van NL Penningmeester bezoeken.

Je kunt vrijwilligers dus al goed begeleiden door het aanbieden van cursussen, opleidingen en lezingen. Bij iedere vrijwilliger kun je wel iets verzinnen. Denk erover na bij bijvoorbeeld het dagelijks bestuur, de vrijwilligerscoördinator, de ledenadministrateur, trainers, de ijsmeester, juryleden of starters.

Trainingen en cursussen aanbieden brengt een boel voordelen met zich mee.

Vanzelfsprekend heeft de KNSB naast de regionale verenigingsdagen en kennissessies een groot aanbod van opleidingen voor organisatorisch en technisch kader. Maar je kunt ook denken aan externe opleidingen, zoals vaardigheidstrainingen, samenwerkingstrainingen of pedagogische trainingen.

Er worden ook veel workshops en trainingen voor bestuurders aangeboden door provinciale sportservicebureaus. Neem een kijkje op de site van jou sportservicebureau. De juiste link kun je vinden bij externe links.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?