Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Administratief & Juridisch » Juridisch

Juridische Ondersteuning

Als vereniging heb je af en toe te maken met juridische vragen. Dit zijn vaak specialistische vragen waarvoor de antwoorden niet direct gemakkelijk te vinden zijn.  Juridische vragen kunnen zeer uiteenlopend van aard zijn. Denk bijvoorbeeld aan vragen over een besluit van de gemeente, een onderdeel van een overeenkomst of een geschil met een partij buiten de KNSB.

De KNSB wil haar leden graag juridische ondersteuning bieden.
Voor geschillen tussen leden, bestuurders of verenigingen onderling is advisering ook mogelijk. De KNSB zal in bepaalde gevallen naar de geschillencommissie doorverwijzen.

Eerstelijns ondersteuning
U kunt eerstelijns juridische ondersteuning krijgen. Daarvoor kunt u een mail sturen en daarna zal een van onze medewerkers telefonisch of per mail contact met u opnemen.

Indien uitgebreide behandeling of aanvullende ondersteuning noodzakelijk is, zal na overleg geadviseerd worden welke mogelijkheden voor verdere ondersteuning er zijn. Dat is in eerste instantie kosteloos, maar in een uitgebreider adviestraject soms tegen betaling (altijd in overleg) of inzet van derden. Indien uw vereniging een rechtsbijstand verzekering heeft, dan kan het zinvol zijn om de zaak daar aan te melden. De KNSB zal in bepaalde gevallen naar de geschillencommissie doorverwijzen.

Vraag stellen
Stel je juridische vraag aan onze jurist Martine Margadant via [email protected].
Indien er bij een vraag dossierstukken beschikbaar zijn, dan is het prettig als deze direct als bijlage inclusief toelichting worden meegestuurd.

Aan de hand van veelgestelde vragen zal de informatie op het Kenniscentrum over het thema Juridisch verder uitgebreid worden.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?