Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Ledenwerving en -behoud » Clubbinding

Exit Enquête

Ondanks alle inspanningen zullen er altijd leden zijn die hun lidmaatschap opzeggen. Dat kun je niet voorkomen. Maar wat wel belangrijk is, is te achterhalen waarom ze hebben opgezegd. Is het vanwege een verhuizing of een blessure? Of ligt de oorzaak bij de vereniging? Zijn de trainingen niet uitdagend genoeg? Of is er juist te weinig ruimte voor gezelligheid?

Als de oorzaak bij de vereniging ligt, helpt het enorm om de reden te achterhalen. Grote kans dat ook andere leden hier tegenaan lopen. Een middel om hier achter te komen is het invoeren van een exit-enquête. Zien jullie dezelfde reden vaak voorbij komen, dan is het een moment om daar iets aan te doen.

Een exitgesprek kan mondeling gevoerd worden, maar de vereniging kan er ook voor kiezen om leden bij vertrek te vragen een schriftelijke enquête in te vullen. Bij de downloads vinden jullie een voorbeeld van een exit-enquête. Jullie kunnen deze bijvoorbeeld mee sturen bij de bevestiging van de opzegging.

Tegenwoordig zijn er ook verschillende partijen waarbij je gratis online enquêtes kunt maken en versturen. Voorbeelden hiervan zijn:
http://www.survio.com/nl/
https://www.enalyzer.com/nl/

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?