Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Ledenwerving en -behoud » Ledenbehoud

Een ledenprofiel en dan?

Als je één van je belangrijkste doelgroepen een gezicht hebt gegeven, kun je daarna veel makkelijker visualiseren waar die groep naar op zoek is. Bob die al 20 jaar twee keer per week traint en alle wedstrijden rijdt zal heel anders tegen de vereniging aankijken dan bijvoorbeeld Willem die iedere week met name voor de gezelligheid met zijn maatjes een aantal rondjes komt rijden. Hoe ervaren Bob en Willem het schaatsen of inline-skaten bij jullie vereniging? Voelen zij zich helemaal thuis of komen zij puur voor het sporten? Welke drempels ervaren Rob of Willem? Welke alternatieven liggen er om de hoek?

Maak daarom voor het ledenprofiel waar je meer van wil weten een zogenaamde ledenreis. Deze reis helpt je te verplaatsen in de dagelijkse gang van zaken rondom het schaatsen van bijvoorbeeld Bob of Willem. Op basis daarvan kunnen jullie als vereniging bedenken hoe jullie meer binding met deze doelgroep kunnen creëren. Dat kan heel simpel zijn. Beter contact met de leden zoals Bob of Willem via social media of juist meer persoonlijk contact. Of misschien besluiten jullie dat jullie voor de doelgroep Willem andere trainingsschema’s moeten ontwikkelen.

Stel bij het ontwikkelen van deze ledenreis wel altijd jullie eigen missie en visie centraal! Blijf vast houden aan jullie sterke punten en wie jullie willen zijn. Dat is namelijk de kracht van jullie vereniging! Maar binnen deze marges liggen er waarschijnlijk legio mogelijkheden om het voor verschillende doelgroepen leuker te maken!

De download “Workshop Het opstellen van een Ledenreis” helpt je bij het ontwikkelen van een Ledenreis.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het opstellen van Ledenprofielen en –reizen? Zoek dan op internet op “persona’s” en “user journeys”.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?