Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Financieel en subsidies

Voor Penningmeesters

Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid van jullie vereniging. Hiermee kom je al snel in aanraking met wet- en regelgeving en belastingen. Op internet zijn verschillende websites te vinden die voor jullie als penningmeester interessant kunnen zijn.

NL Penningmeester

Penningmeesters kunnen sinds kort terecht op het speciaal voor hen in het leven geroepen platform “NL Penningmeester”. Dit platform behandelt thema’s waarover penningmeesters vragen hebben. Zo kun je er informatie vinden over onder andere de Arbowet, belastingzaken en het innen van contributies. Ook is er een prikbord dat in de toekomst moet uitgroeien tot een digitale ontmoetingsplek. Op de site kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief van NL Penningmeester, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen en onderwerpen die ze aan de site hebben toegevoegd.

Tool Belastingdienst voor penningmeesters

De belastingdienst heeft voor penningmeesters van sportverenigingen een handige tool in het leven geroepen waar de belangrijkste belastingzaken op één pagina gebundeld zijn. Heb je bijvoorbeeld vragen of onduidelijkheden over de aftrek van voorbelasting, sponsoring, de kantineregeling, vergoedingen aan werknemers of de vrijwilligersregeling? Kijk dan op het platform. Ook het webcareteam van de Belastingdienst is beschikbaar voor vragen. De hulpdienst is te bereiken via het Twitteraccount @Bzakelijk en www.facebook.com/belastingdienst.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?