Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Administratief & Juridisch » Administratief

Ondernemingsdossier

Bij wisselingen in het bestuur en commissies raken belangrijke documenten nogal eens kwijt. Denk hierbij aan de statuten, contracten met trainers, draaiboeken van activiteiten, afspraken met sponsoren of functieprofielen van bestuurders. De zoektocht naar en het opnieuw opstellen van deze documenten vraagt tijd en leidt af van waar het echt om draait: zorgen dat leden lekker kunnen schaatsen of inline-skaten!

Om verenigingen hierbij te ontzorgen heeft NOCNSF in samenwerking met de sportbonden het mogelijk gemaakt dat verenigingen gebruik kunnen maken met het Ondernemingsdossier: een online regelhulp voor verenigingen. Waar helpt het Ondernemingsdossier jullie allemaal mee?

Archieffunctie

Het Ondernemingsdossier biedt een archieffunctie, zodat jullie belangrijke documenten online op één plaats bij elkaar kunnen zetten. Hierdoor zijn de documenten dus overal en altijd beschikbaar. Hiermee wordt voorkomen dat clubs in het algemeen en met name bij wisselingen van bestuurs- en commissieleden lang op zoek zijn naar specifieke documenten of documenten opnieuw moeten opstellen.

Inzicht in de relevante wet- en regelgeving

Het Ondernemingsdossier maakt het makkelijker om inzicht te hebben in relevante wet- en regelgeving. Om te voldoen aan deze wet- en regelgeving biedt het Ondernemingsdossier een lijst met acties. Jullie kunnen zelf selecteren welke relevant voor jullie zijn en actiepunten aan personen toewijzen en in de tijd plannen. Het Ondernemingsdossier waarschuwt de juiste persoon dan met een bericht tegen de tijd dat een actie actueel wordt. Bovendien kunnen jullie, indien nodig, direct vergunningen aanvragen, zonder daarbij steeds opnieuw hetzelfde in te vullen.

Aanmaken, plannen en volgen van relevante activiteiten en werkzaamheden

Naast de regels en de daaraan gekoppelde acties, maakt het Ondernemingsdossier het ook mogelijk om relevante activiteiten en werkzaamheden, bijvoorbeeld rondom de organisatie van een wedstrijd, aan te maken, te plannen en te volgen. Deze acties kunnen jullie vervolgens koppelen aan verschillende personen binnen de vereniging. Ook is het mogelijk om herinneringen en terugkerende patronen in te stellen.

Gratis aanmelden

Verenigingen kunnen zich op www.mijnondernemingsdossier.nl gratis aanmelden voor het gebruik van het Ondernemingsdossier.

Benieuwd hoe een Ondernemingsdossier eruitziet?

Neem dan een kijkje in het voorbeelddossier. Ga naar www.mijnondernemingsdossier.nl en log in via ‘Inloggen zonder eHerkenning’ (rechts bovenin inloggen)

In dit voorbeelddossier is het niet mogelijk om functies te testen of te gebruiken. Het voorbeelddossier is bedoeld om jullie een duidelijker beeld te geven van hoe een dossier er uit kan zien.

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?