Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Kenniscentrum » Inkomsten werven » Contributies

100% score op het innen van contributie

Het lijkt te mooi om waar te zijn, 100% score op het innen van contributie. Maar met een goed contributiebeleid en duidelijke communicatie komt de 100% in zicht. In dit artikel wordt ingegaan op mogelijke richtlijnen voor een goed contributiebeleid.

Contributie inning automatiseren

Het aanmaken, versturen en verwerken van facturen en betalingen is voor een penningmeester veel werk. Door het contributie innen te automatiseren bespaart dit veel tijd, die de penningmeester kan besteden aan het werven van andere inkomsten. Het automatiseren van contributie innen heeft ook als voordeel dat er makkelijk inzichtelijk gemaakt kan worden welke leden al betaald hebben en welke leden nog niet betaald hebben. Op die laatste groep kan een nieuwe actie worden uitgezet als een betalingsherinnering.

Betaalbedrag stimuleren

Voor een goede contributie inning kunnen leden gestimuleerd worden met het krijgen van korting. Enkele voorbeelden hierin zijn:

Communiceer over de contributie.

Eén van de essentiële onderdelen is de communicatie over de contributie. Leden betalen van oudsher contributie aan de vereniging om te kunnen sporten. Zorg ervoor als vereniging dat de regels voor de contributie inning duidelijk zijn en ook gecommuniceerd zijn naar de leden. Eén van de mogelijkheden is om de contributieregels op te nemen in het aanmeldingsformulier. Maar kondig aan het begin van het seizoen ook aan wanneer de leden de factuur/afschrijving van de contributie kunnen verwachten.  Maak dit bekend via diverse communicatiekanalen van de vereniging.

Praktijkvoorbeelden

Mochten jullie als vereniging goede voorbeelden hebben uit de praktijk? Deel deze voorbeelden dan via het kenniscentrum met andere schaatsverenigingen. De praktijkvoorbeelden kunnen gestuurd worden naar [email protected]

Deel deze pagina:

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?