Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Ledenwerving en -behoud

Volg de lessen van het Zappsport Schaatsteam

Wil je kinderen deze winter leren schaatsen? Volg als schaatsvereniging dan hetzelfde lesprogramma als het ‘Zappsport Schaatsteam’! Net als afgelopen jaar zal het televisieprogramma Zappsport deze winter aandacht besteden aan de schaatssport. Zappsport volgt vijf kinderen die onder leiding van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage de basis leren van het schaatsen. Het lesprogramma is ook dit jaar weer gratis beschikbaar voor schaatsverenigingen.

Zappsport, Flevonice en de KNSB hebben dit jaar wederom de handen ineengeslagen en zijn samen het ‘Zappsport Schaatsteam’ gestart. Net als vorig jaar staan in de uitzendingen vijf kinderen centraal die nog niet of nauwelijks kunnen schaatsen. Zij volgen een KNSB lesprogramma onder leiding van oud-topschaatser Jochem Uytdehaage.

De kinderen leren in het lesprogramma de basis van het schaatsen met oefeningen gericht op bijvoorbeeld houding en balans. Vorig jaar omarmde gelijktijdig met het televisieprogramma een aantal verenigingen het lesprogramma en ook dit jaar kunnen schaatsclubs het programma weer volgen. Het KNSB lesprogramma is gratis beschikbaar voor verenigingen die lid zijn van de KNSB. Het lesprogramma wordt afgesloten met deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht Kids op Flevonice op 15 januari 2017.

“Hoe leuk is het dat de kinderen op de ijsbaan dezelfde les kunnen volgen die ze ’s ochtends op televisie gezien hebben bij Jochem Uytdehaage? De lessen sluiten ook uitstekend aan bij de lesstof uit het schaatsvaardigheidspaspoort”, zegt Hans Kool, doelgroepmanager sportpartcipatie KNSB.

Vanaf 17 december volgt Zappsport in vijf afleveringen vijf kinderen die onder leiding van Jochem Uytdehaage de basis leren van het schaatsen. De uitzendingen van het ‘Zappsport Schaatsteam’ zijn op tv op NPO 3 zaterdag te zien om 08.55 uur. Je kunt de de afleveringen ook terugkijken via de website van Zappsport.

Slotevenement

Op 15 januari 2017 organiseert Flevonice in samenwerking met de KNSB de Alternatieve Elfstedentocht Kids. De onderdelen uit het lesprogramma (zoals klunen) komen terug in het parcours. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door KPN, hoofdsponsor van de KNSB, die de breedtesport onder andere omarmt met de KPN Junior Schaatsclub. Alle kinderen die meedoen aan de clinics van de KPN Junior Schaatsclub zijn uitgenodigd voor dit slotevenement.

Wil je meer weten over ledenwerving? Kijk dan in het Kenniscentrum bij het thema ledenwerving- en behoud.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?