Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Vergeet de verzekering van je ijsveegmachine niet

Veel natuurijsclubs hebben waarschijnlijk wel een ijsveegmachine of (zit)grasmaaier in bezit. Als jouw vereniging in het bezit is van zelfrijdend werkmaterieel, denk er dan wel aan dat een Werkmaterieelverzekering noodzakelijk is. Hierbij maakt het niet uit of het werkmaterieel gekentekend of ongekentekend is.

Bij werkmaterieel denk je al snel aan vorkheftrucks, tracktoren en (hijs)kranen, maar ook de gemotoriseerde ijsveegmachine of (zit)grasmaaier is werkmaterieel. En het is – net als bij een auto of bromfiets – wettelijk verplicht om gemotoriseerd werkmaterieel W.A. te verzekeren. Dit geldt dus ook voor alle ijsveegmachines of (gras)maaimachines die voorzien zijn van een motortje. Vergeet daarom niet voor deze apparaten een verzekering af te sluiten.

Met een Werkmaterieelverzekering ben je verzekerd voor de risico’s die samenhangen met het gebruik van het werkmaterieel. Zo is de aansprakelijkheid verzekerd voor schade die met of door de machine is toegebracht aan personen of goederen.

Check bij jullie eigen verzekeraar of je verzekerd bent of bekijk het aanbod van KNSB verzekeraar Meeùs, waar KNSB verenigingen met korting een werkmaterieelverzekering af kunnen nemen.

Wil je meer weten over accommodaties of financiële mogelijkheden? Kijk dan in het Kenniscentrum bij de thema’s accommodatie en financieel.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?