Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Van regelgeving tot eigen administratie

Binnen de organisatie van een vereniging is er altijd een aantal administratieve en juridische onderwerpen die je als bestuur graag goed geregeld wilt hebben. De KNSB neemt een aantal zorgen voor verenigingen weg en verwijst verenigingen over specialistische onderwerpen naar de juiste instanties. Van bestuurders wordt verwacht dat je op de hoogte bent van bijna alles lijkt het. De KNSB helpt.

Waar gaat het thema over?

Het thema administratief & juridisch geeft een stuk voorlichting als het gaat over wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld Buma en Sena. Hoe zit dat nu eigenlijk? Waar moet je als vereniging met een eigen kantine rekening mee houden als het gaat over de drank- en horecawet? En wat voor andere regeltjes en regelingen zijn goed om je een keer in te verdiepen.

De KNSB biedt verenigingen ook ondersteuning op juridische vraagstukken. Eerstelijns hulpvragen kunnen kosteloos opgelost worden. Oplossingen bieden bij geschillen is in de praktijk lastig, maar middels de KNSB statuten & reglementen is veel geregeld waaronder ook de tucht- en geschillencommissies.

Praktijkvoorbeelden

Waar ijsclubs soms worstelen met het innen van contributie zijn er mooie voorbeelden waar automatisering juist de oplossing is én zorgt voor minder opzeggingen van leden.

Kenniscentrum

Het KNSB Kenniscentrum is een kennisplatform voor bestuurders en vrijwilligers van schaats- en inlineskateverenigingen. Het Kenniscentrum bevat waardevolle informatie, relevante documenten en voorbeelden uit de praktijk van verenigingen.


Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?