Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Inkomsten werven

Ruim 300 schaatsverenigingen ontvangen steun van Rabo ClubSupport

Mensen uit heel Nederland konden de afgelopen maanden stemmen op hun favoriete clubs en verenigingen. Via Rabo ClubSupport zijn er allerlei verschillende bestedingsdoelen opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning. De Rabobank-leden hebben vervolgens gestemd op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen. In totaal hebben ruim 300 schaatsverenigingen steun ontvangen van Rabo ClubSupport.

Sinds maart van dit jaar is het verenigingsleven voor een groot deel stilgevallen. Schaatswedstrijden en -toernooien zijn afgelast of verzet, evenementen kunnen geen doorgang vinden en sommige ijsbanen zijn gesloten. En dat terwijl uit recent onderzoek van de Rabobank blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit onder druk staat door corona. Verenigingen konden dus wel een steuntje in de rug gebruiken.

“Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden, konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank op het gebied van kennis, netwerk en financiën”, legt de Rabobank uit. “Vervolgens stemden Rabobank-leden op welke doelen daadwerkelijk ondersteuning moeten krijgen.”

Half miljoen stemmen

Bijna een half miljoen leden hebben uiteindelijk hun stem uitgebracht op de doelen die de clubs willen realiseren. In totaal deden er 30.310 verenigingen mee met Rabo ClubSupport, waarvan meer dan 300 schaatsverenigingen. Zij ontvangen steun voor verschillende zaken, van geld voor een nieuwe geluidsinstallatie tot een bijdrage waardoor leerlingen van basisscholen onder begeleiding van een club in Thialf kunnen schaatsen.

Via ClubSupport zet de Rabobank haar kennis, uitgebreide netwerk en financiën in om zoveel mogelijk clubs en verenigingen te steunen. Het initiatief is een doorlopend programma voor verenigingsondersteuning waarbij een keer per jaar een landelijke campagne wordt gevoerd.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?