Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Administratief & Juridisch » Praktijkvoorbeelden Juridisch

Praktijkvoorbeeld: Van Schaatstraining naar Skeelertraining

In het basislidmaatschap van de vereniging en de actieve sporter zijn diverse verzekeringen opgenomen. Bij leden bestaat soms onduidelijkheid in welke situaties deze verzekeringen dekking bieden. Door middel van diverse voorbeelden, die wij in samenwerking met verzekeringsadviseur AON opstellen, willen wij de verenigingen meer inzicht geven in de mogelijkheden van verzekeringen. Maar ook waar de vereniging rekening mee moet houden.

De praktijkvoorbeelden zijn terug te vinden in het kenniscentrum van de KNSB – https://knsb.nl/thema/administratief-financieel/

Hieronder volgt een case over: Van schaatstraining naar Skeelertraining.

Beschrijving Case “Van schaatstraining naar skeelertraining”
Afgelopen winter zijn er verschillende trainingsgroepen actief geweest binnen onze vereniging. Nu zijn er vier actieve leden die bereid zijn om komend voorjaar/zomer, voor de eerste keer, wekelijks skeelertrainingen te gaan verzorgen aan pupillen. In onderling overleg wordt afgestemd wie wanneer training gaat gegeven. Alle vier de leden zijn het goede schaatsers, maar hebben geen trainersdiploma. Wat is het risico voor de vereniging wanneer er een ongeval gebeurt tijdens deze trainingen?

Oplossing
Voor een zelfstandige trainer is het altijd aan te bevelen zelf een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. In de beschreven situatie betreft het ongediplomeerde trainers. Dan is dit veelal niet mogelijk. In deze situatie is er sprake van een training door de vereniging in verenigingsverband georganiseerd ten behoeve van de schaatssport. Daarnaast wordt de training gegeven voor leden van de vereniging eventueel aangevuld met vrijwilligers. Dan biedt de collectieve bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekking. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is opgenomen in het basislidmaatschap.

Meer informatie over verzekeringen: Hebben jullie specifieke voorbeelden of vragen over verzekeringen? Op https://knsb.meeus.com/ staat alle informatie.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?