Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Overzicht: IJsclubs maken zich op voor natuurijs

Nederland is dankzij het winterweer bevangen door schaatskoorts. De ijzers zijn al geslepen en ingevet, het is alleen nog wachten totdat er genoeg ijs ligt. De ijsclubs doen er in ieder geval alles aan om de banen in gereedheid te brengen. Een overzicht.

IJsclub Goutum

IJsclub Goutum haalt alles uit de kast om de baan gereed te maken voor schaatsers. Vrijwilligers besproeien de baan en duimen dat de weergoden hen goed gezind zijn.

Doornsche IJsclub

De eerste ijsbaan in Nederland die openging. Met man en macht werd er gewerkt om het ijs in gereedheid te brengen en dat lukte! In eerste instantie alleen voor jongeren tot en met 17 jaar, maar met de aanhoudende vorst is het een kwestie van tijd voordat ook volwassenen bij de Doornsche IJsclub kunnen schaatsen.

SIV Zeist

De skatebaan van SIV Zeist wordt geprepareerd om op te kunnen schaatsen. Tot die tijd wijkt een aantal leden uit naar het naburige Pluismeer.

IJsclub De Hoop Grafhorst

Met zo’n prachtige naam verdien je het als vereniging haast om op natuurijs te kunnen schaatsen. Het ijs op het Ganzendiep is nog niet dik genoeg, maar Grafhorst ligt er wel al idyllisch bij.

Edese IJsvereniging

Het is hard werken, maar de vrijwilligers van EIJV doen er alles aan de ijsbaan gereed te krijgen voor haar leden.

Combibaan Gramsbergen

Ook in Gramsbergen wordt er hard gewerkt aan de ijsbaan. De stuivende sneeuw levert in slow motion een mooie video op.

IJsvereniging WVF

Grof geschut wordt er ingezet bij IJsvereniging WVF. Middels twee pompen wordt de ijsbaan onder water gezet, wat in de komende dagen moet zorgen voor een mooie ijsvloer.

#wijsopnatuurijs

We snakken naar wat afleiding in coronatijd en wat is er dan leuker dan schaatsen op natuurijs? Juist nu geldt: als je wilt schaatsen, blijf dan dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in je eigen woonplaats. Wil je zeker weten dat het ijs veilig en de omstandigheden coronaproof, ga dan schaatsen bij de lokale natuurijsclub. Onder de noemer #wijsopnatuurijs is dit de boodschap die de KNSB actief uitdraagt.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?