Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Ledenwerving en -behoud

Organiseer schaats- en inlineskateactiviteiten tijdens de Koningsspelen

Voor alweer de tiende keer worden dit jaar de Koningsspelen georganiseerd. Basisschoolleerlingen uit het hele land worden op vrijdag 22 april 2022 gestimuleerd samen te bewegen en gezond te ontbijten. Het thema van de jubileumeditie is ‘Voel je Fit’. Een mooi moment voor jouw schaats- of inlineskateclub om een clinic of andere activiteit te organiseren en aan te haken bij dit sportieve evenement.
De Koningsspelen, georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation, hebben als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat voldoende bewegen en een goed ontbijt belangrijk is voor de gezondheid. In welke vorm de spelen plaatsvinden, (kleinschalig) op school of thuis, hangt af van hoe de situatie met het coronavirus zich ontwikkelt. Alle deelnemende scholen ontvangen een sport- en feestpakket, sport- en spel ideeën, een online doe-pakket en een toolkit met concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

Koningsmatch

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod aan te bieden. Voor basisscholen is de organisatie van de Koningsspelen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is de Koningsmatch bedacht. Via het online platform kan jouw vereniging eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat jullie mee willen helpen. Door bijvoorbeeld een clinic te organiseren, de accommodatie beschikbaar te stellen of een geheel verzorgde dag te organiseren waarop studenten, vrijwilligers, sportserviceorganisaties en de gemeente nauw samenwerken. Op die manier kunnen kinderen kennismaken met schaatsen en/of inlineskaten. Dit kan weer helpen bij het werven van nieuwe leden. Benieuwd hoe de Koningsmatch werkt? Neem dan een kijkje op www.koningsspelen.nl/informatie/koningsmatch.

Skatekar

Wil je als vereniging gebruik maken van een skatekar voor het organiseren van de clinics? Diverse verenigingen in het land hebben skatekarren die verhuurd worden, bekijk het overzicht. Of reserveer één van de karren van de KNSB via [email protected].

Vragen?

Kijk voor meer informatie op de website van de Koningsspelen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?