Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Training & Coaching

NOC*NSF oordeelt positief over trainersopleidingen KNSB

De trainersopleidingen van de KNSB hebben een positief oordeel ontvangen van NOC*NSF naar aanleiding van een zogeheten audit. Deze controle vindt een keer in de vier jaar plaats en de certificering door de sportkoepel wordt gezien als een keurmerk.

Toekomstige trainers krijgen een diploma met een Olympisch tintje: het logo van NOC*NSF prijkt straks op het papiertje. De trainersopleidingen van de KNSB zijn toegankelijk voor iedereen. Niveau 1 tot en met 3 zijn vooral gericht op de verenigingen en met niveau 4 wordt de stap gezet naar de top. “De verenigingen zijn de kweekvijvers, daar wordt het talent opgeleid,” zegt Kim Boterenbrood, doelgroepmanager Trainers & Vrijwilligers van de KNSB.

De opleidingen worden nu ook opgenomen in het Europees Kwalificatieraamwerk (EQF). Hierdoor is het eenvoudiger om een vertaalslag te maken op onderwijsniveau. “Het is soms lastig om te bepalen hoe een diploma behaald in het buitenland hier past en vice versa. In het raamwerk kun je meteen zien of zo’n certificaat op gelijkwaardig niveau is. Het keurmerk geeft ook aan dat de schaatsbond goede opleidingen heeft. Je krijgt waar voor je geld,” aldus Boterenbrood. Disciplines waar Nederland minder expertise in heeft, kunnen zo kennis in huis halen die past binnen het kwaliteitskader van de bond. Vanuit het buitenland is er ook interesse voor de Nederlandse school.

Dit bericht verscheen eerder op schaatsen.nl.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?