Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Nationale Sportweek 2021: ideaal moment om sport te promoten

De Nationale Sportweek is een ideaal moment om jouw sport te promoten. Van 17 tot en met 26 september 2021 inspireert NOC*NSF inwoners uit Nederland om in beweging te komen. Als schaats- of inlineskatevereniging kun je eenvoudig meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek. Zo is er campagnemateriaal beschikbaar om te delen.

De NOC*NSF Nationale Sportweek wordt aangegrepen om de sport in heel Nederland een extra impuls geven. Door corona liepen ledenaantallen drastisch terug terwijl sporten en bewegen je juist fitter maakt! Daarom heten sportbonden, sportclubs, sportbedrijven, gemeenten en andere organisaties iedereen welkom om tijdens de 18e editie een kijkje te nemen.

Je club promoten doe je uiteraard tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek door activiteiten te organiseren. Maar ook op andere manieren kun je mensen laten zien en weten wat jouw club allemaal doet. Laat bijvoorbeeld je volgers op social media weten wat de sport(club) met jullie doet en roep jullie leden op hetzelfde te doen. Dat kan natuurlijk de tijdens de sportweek, maar ook daaraan voorafgaand.

Organiseer een open dag

De NOC*NSF Nationale Sportweek is ook een mooi moment om een open dag te organiseren. De eerste schaatsbanen openen in deze periode hun deuren en liefhebbers stappen weer het ijs op. Een open dag is een goede manier om het seizoen in te luiden en geïnteresseerden kennis te laten maken met de sport én jouw vereniging. Kies je ervoor de dag gelijk te organiseren met de Nationale Sportweek, dan kunnen deze initiatieven elkaar versterken.

Toolkit met campagnemateriaal

In september gaat de vernieuwde landelijke campagne ‘sport doet iets met je’ van start met onder anderen sportambassadeurs Rico Verhoeven, Celeste Plak, Roy Meyer en Bo Kramer in de hoofdrol. In deze toolkit is al het campagnemateriaal te vinden, dat online en offline kan worden gedeeld in aanloop naar en tijdens de Nationale Sportweek.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?