Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Accommodatie

Koningsspelen: ideaal moment voor een clinic

Het is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een traditie: de Koningsspelen. Basisschoollieren uit het hele land worden op vrijdag 21 april geactiveerd om te bewegen en gezond te ontbijten. Met de Koningsspelen maken kinderen kennis met (nieuwe) sporten. Een ideaal moment voor jouw schaats- of skeelerclub om een clinic of andere activiteit te organiseren en aan te haken bij dit sportieve evenement.

De Koningsspelen, georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation, heeft als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat voldoende bewegen en een goed ontbijt belangrijk is voor de gezondheid. Vorig jaar deden ruim een miljoen kinderen van ongeveer zesduizend basisscholen mee aan het initiatief.

Gemeenten, verenigingen en andere maatschappelijke instellingen werken samen om een gevarieerd sportaanbod aan te bieden. Voor schaats-en skeelerclubs zijn de Koningsspelen een ideaal moment om je accommodatie beschikbaar te stellen en zo kinderen in aanraking te laten komen met de sport. Door middel van een clinic of training maken kinderen kennis met schaatsen en/of skeeleren en maak je hen enthousiast voor jouw sport! Dit kan weer helpen bij het werven van nieuwe leden. Door een voorstel te doen bij jouw gemeente wat jouw vereniging kan bijdragen tijdens de Koningsspelen, wordt schaatsen en/of skeeleren wellicht onderdeel van het sportaanbod.

Koningsmatch

Voor het tweede jaar op rij wordt er gewerkt met Koningsmatch. Met dit initiatief kunnen sportverenigingen en basisscholen op een makkelijke manier met elkaar in contact komen en elkaar helpen tijdens het organiseren van de Koningsspelen. Via de website van de Koningsspelen kan met één klik een match tussen een sportvereniging en een basisschool ontstaan.

Inschrijven

Sportverenigingen kunnen zich tot vrijdag 3 februari aanmelden via de website van de Koningsspelen. Op die pagina vind je ook een handige toolkit met daarin alle benodigde informatie.


Afbeelding: Flickr (CC) Roel van Deursen

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?