Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Inkomsten werven

Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt kinderen de kans een club te kiezen

Nu de zomervakantie voorbij is, de scholen weer open zijn en de coronamaatregelen zijn versoepeld, vinden kinderen en jongeren ook weer hun weg naar de sportclubs. Toch is dat voor 272.000 kinderen niet vanzelfsprekend, hun ouders hebben geen geld om de contributie voor een vereniging te betalen. Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten de kans krijgen een schaatsvereniging te kiezen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor deze kinderen de contributie of het lesgeld, zodat alle kinderen kunnen meedoen!

Tijdens de coronacrisis is het belang van samen sporten op de club voor kinderen extra duidelijk geworden. Op de schaats en -inlineskatebanen ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze ook nog eens waardevolle vaardigheden op waar ze hun leven lang wat aan hebben. Dat is belangrijk voor de mentale, fysieke en sociale ontwikkeling. Kinderen leren omgaan met winst en verlies, vergeten hun zorgen, en hun zelfvertrouwen wordt groter. Op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie.  Het is belangrijk dat in ieder geval de financiële hobbels om lid te worden van een club weggenomen worden.

Aanvraag

Doel van de campagne ‘Kies een club’ is om ouders te laten weten dat er hulp is. Door te bellen met 088 – 8 800 888 of via kieseenclub.nl contact op te nemen, brengt het Jeugdfonds Sport & Cultuur ouders in contact met een intermediair die een aanvraag kan doen. De organisatie werken nauw samen met Stichting Leergeld en intermediairs als wijkteammedewerkers, schuldhulpverleners of de juf of meester op school. Deze intermediairs kunnen vervolgens samen met de ouders een aanvraag doen voor ondersteuning.

De campagne loopt tot en met 30 september en is tevens zichtbaar in het straatbeeld en online. Meer informatie is te vinden op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?