Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Accommodatie

Hoe realiseer ik een topaccommodatie?

Voor veel ijsclubs en inline-skateverenigingen is het cruciaal; een goede accommodatie. Een ijsbaan die snel een natuurijsvloer oplevert voor het hele dorp of die inline-skatebaan waarmee je wedstrijden kunt organiseren of de jeugd veilig leert skaten. Een topaccommodatie is niet zomaar gerealiseerd, maar veel informatie is te vinden op het KNSB Kenniscentrum.

Waar gaat het thema over?

Het thema accommodatie beheerst veel onderwerpen. Van een divers aanbod in het clubhuis, tot uitleg over de subsidieregeling duurzaamheid. Je vindt het allemaal in het Kenniscentrum. Ook kun je veel specifieke informatie vinden over bijvoorbeeld de aanleg van een inline-skatebaan. Een combinatie met een natuurijsbaan ligt tegenwoordig voor de hand. Echter, een vereniging moet voor zichtzelf eerst een aantal belangrijke keuzes maken omdat deze twee banen tegenwoordig in de praktijk toch wel flink verschillen.

Voor een natuurijsbaan is een snelle, zo groot mogelijke ijsvloer het doel terwijl skaten steeds vaker op de zogenaamde piste wordt gedaan.

Een belangrijke rol in accommodatie-advies binnen de KNSB is de Commissie Natuurijsbanen, een groep technische mannen door het hele land verspreid met veel ervaring en expertise bij de planvorming, aanleg en onderhoud van dit soort accommodaties.

Praktijkvoorbeelden

Er zijn veel goede accommodatievoorbeelden te vinden in het Kenniscentrum. Van samenwerking tussen drie clubs in Warmond tot verhuur van de accommodatie en slim gebruik van een oude sporthal.

Kenniscentrum

Het KNSB Kenniscentrum is een kennisplatform voor bestuurders en vrijwilligers van schaats- en inlineskateverenigingen. Het Kenniscentrum bevat waardevolle informatie, relevante documenten en voorbeelden uit de praktijk van verenigingen.


Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?