Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Communicatie » Praktijkvoorbeelden Marketing en Promotie

EIJV wint inzamelingsactie; oude apparaten als inschrijfgeld

Het was een kleine moeite en het leverde ook nog eens een leuk geldbedrag op. De Edese IJsvereniging (EIJV) won een cheque ter waarde van € 1.000,- door deel te nemen aan de inzamelingsactie van Wecycle. Hoe? Door voor deelname aan de Kelderman Inline Cup geen geldbedrag, maar een oud elektrisch apparaat als ‘inschrijfgeld’ te verlangen van de deelnemers.

Een oude tv, een radio-installatie; de tot arreslee omgetoverde bolderkar maakte goedgevuld zijn tocht vanaf de Edese vereniging naar het nabijgelegen afvalverwerkingsbedrijf. Met aan het roer de skeelervrienden Niels en Niels. De actie van EIJV om oude apparaten een nieuw leven te geven was daarmee zeer geslaagd.

Ludiek

“Ik zag de actie van Wecycle op Facebook voorbijkomen en dacht: daar moeten we aan meedoen”, vertelt Kim Hiddink van EIJV. “We hadden niet veel tijd, dus met beperkte middelen hebben we de actie bij de club uitgezet en online zichtbaar gemaakt. Het idee was om tijdens ons eigen toernooi, de Kelderman Inline Cup, een inzamelingsactie te houden. We kregen veel positieve reacties van mensen die het een ludiek idee vonden.”

Tijdens de tweede wedstrijddag namen veel bezoekers hun oude elektrische apparaten mee naar de skeelerbaan. “Een leuk tafereel. We vinden het als club sowieso belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Zo hebben we reeds zonnepanelen laten plaatsen op ons clubgebouw.”

Ede milieubewust

Toevallig of niet: meer verenigingen uit Ede zijn onlangs in de prijzen gevallen met een inzamelingsactie die bijdraagt aan een beter milieu. Hiddink: “Blijkbaar zijn we er in Ede van bewust dat iedereen zijn steentje moet bijdragen aan een betere leefomgeving voor de toekomst.”

EIJV heeft al een plan om het geldbedrag te besteden. “De actie is vooral een succes geworden met behulp van de jeugdleden. Vandaar dat we iets voor hen terug willen doen”, beredeneert Hiddink. “Eens per week organiseren we een instuif voor de jeugd. Aan het einde wordt er altijd hockey gespeeld. Maar de jeugd heeft al een tijdje de behoefte aan nieuwe materialen. Daar gaan we iets aan doen. En mocht er geld overblijven, dan besteden we dat ook aan onze jeugdafdeling.”

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?