Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Communicatiepakket als hulp bij ledenwerving en -behoud

De sportdeelname in Nederland is de afgelopen maanden gedaald en meer dan ooit is het belangrijk om Nederlanders te activeren en te motiveren om in beweging te komen. Ter ondersteuning bij ledenwerving en -behoud is er voor verenigingen nu een communicatiepakket beschikbaar vanuit NOC*NSF.

Het pakket is samengesteld om het nieuwe sportseizoen actief aan de slag te gaan met het binden van nieuwe sporters én het binden van sporters waarmee jouw club al contact heeft gehad.

Inhoud communicatiepakket

In het communicatiepakket staan verschillende mappen met daarin stappenplannen, tips, voorbeelden en praktische communicatiemiddelen die de schaats- of inlineskatevereniging kan inzetten om sporters te werven en te behouden. Het communicatiepakket is opgebouwd uit drie categorieën:

Inclusief sporten

In het communicatiepakket wordt tevens rekening gehouden met alle doelgroepen om ook jouw vereniging te inspireren actief aan de slag te gaan met inclusie in de sport. Indien je meer hulp nodig hebt of vragen hebt over een bepaald onderwerp, kan je het document ‘Contactpersonen’ raadplegen. Hier vind je een overzicht van organisaties en instanties bij wie je terecht kunt.

Het pakket is hier te downloaden.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?