Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Besturen

Code Goed Sportbestuur geactualiseerd

Om bonden, verenigingen en sportbedrijven te helpen nog beter te besturen is in 2005 door NOC*NSF de Code Goed Sportbestuur opgesteld. Na vijftien jaar is de Code geactualiseerd. In de nieuwe code staan vier principes van goed sportbestuur centraal: verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie.

Goed sportbestuur vormt de basis voor de integriteit in de sportsector. Omdat de samenleving continu verandert en de sportsector professionaliseert is de Code Goed Sportbestuur In 2021 geactualiseerd. In de nieuwe Code Goed Sportbestuur ligt de nadruk op maatschappelijke relevantie, diversiteit en bestuurlijke- en organisatorische kwaliteit.

Basis voor veilige, eerlijke en vitale sportomgeving

Dankzij het pas-toe-en-leg-uit-principe leggen bestuurders en toezichthouders van sportorganisaties, en dus ook sportclubs, verantwoording af over de naleving van de Code tijdens de algemene ledenvergadering en in het jaarverslag. De Code helpt je als bestuur een basis te leggen voor een veilige, eerlijke en vitale sportomgeving, waar iedereen zich thuis voelt.

Bekijk en download de herziene Code Goed Sportbestuur.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?