Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Bouw nieuw clubhuis met Maatschappelijk Financieren

Soms lukt het niet de financiering rond te krijgen voor de aanleg van een nieuwe inline-skatebaan, de bouw van een clubhuis of de aanschaf van nieuwe materialen. Mogelijk kan de organisatie Maatschappelijk Financieren uitkomst bieden. Maatschappelijk Financieren kan inzicht en ondersteuning geven en zorgdragen voor de uiteindelijke financiering van jouw project. Publieke voorzieningen worden op deze manier uiteindelijk minder afhankelijk van overheidsgeld.

Verenigingen, sportclubs, stichtingen en gemeentelijke sportbedrijven kunnen Maatschappelijk Financieren aanvragen. Vaak wordt beroep gedaan op subsidie van overheden. Sport blijft op die manier toegankelijk voor de lokale bevolking. Dit heeft echter wel weer als gevolg dat sportorganisaties afhankelijk kunnen worden van overheidssubsidies. Maatschappelijk Financieren kan jouw sportclub minder afhankelijk maken van deze subsidies.

Concreet kan Maatschappelijk Financieren ondersteunen bij:

Voor Nationaal Sportcentrum Papendal organiseerde Maatschappelijk Financieren concurrentie onder twaalf kandidaat-kredietverleners. Zo werd de meest gunstige lening tot stand gebracht. Deze kredietverlener heeft daarnaast toevallig grote bekendheid in de sportwereld.

Hoe ga ik te werk?

Via maatschappelijk-financieren.nl kun je contact opnemen voor een oriënterend gesprek. Dit kan zowel telefonisch als face to face. Samen wordt in kaart gebracht om welk project het gaat, welke partijen betrokken zijn en wat eventuele risicofactoren zijn. Dan is het dus ook van belang de financiële situatie van jouw club goed in beeld te hebben. Daarnaast wordt de haalbaarheid getoetst en komt Maatschappelijk Financieren met een voorstel.

Maatschappelijk Financieren werkt in drie verschillende fasen:

  1. Besluitvorming
    In beeld brengen van de structuur, organisatie en exploitatie. De fase eindigt met een besluitvormingsdocument waarmee de gemeenteraad een overwogen besluit kan nemen.
  2. Financieringsaanvraag
    Het ontwerp van de financiering. Opstellen van de financieringsdocumenten en juridisch toetsen.
  3. Uitvoering
    Uitnodigen van kandidaat-kredietverleners om een aanbod uit te brengen. Aantrekken van het kapitaal aan de hand van een protocol en dit storten op een vooraf vastgestelde datum.

Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?