Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Communicatie

Bereid je voor op de nieuwe privacywetgeving met het AVG stappenplan

Het komt steeds dichterbij en het is verstandig er nu mee aan de slag te gaan: de nieuwe privacywet. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Sportverenigingen krijgen ook te maken met deze nieuwe privacywetgeving. Het speciale stappenplan helpt clubs te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Met de nieuwe privacywetgeving moeten de administratieve handelingen ten aanzien van privacy anders worden geregeld. Denk hierbij aan persoonsgegevens van jouw leden, hoe ga je hiermee om? En hoe openbaar zijn deze gegevens? Maar ook, verspreid je bewust/onbewust ledengegevens aan derden? Wat mag er wel en niet met de nieuwe wetgeving?

Om verenigingen zo goed mogelijk te ondersteunen bij het doorvoeren van de nieuwe wet- en regelgeving biedt de KNSB een gratis AVG-tool aan. De AVG-tool is een stappenplan dat is ontwikkeld door Stichting AVG. Dit stappenplan neemt je mee in de acties die je dient te ondernemen op het vlak van bijvoorbeeld ICT, interne procedures en contracten. Het stappenplan AVG voor sportclubs is een hulpmiddel om te voldoen aan de AVG.

Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe privacywetgeving en het stappenplan.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?