Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Administratief & Juridisch

Aanvragen TASO en TVS mogelijk tot eind mei

Om sportverenigingen die financieel zijn geraakt door de coronapandemie te ondersteunen, heeft het kabinet een aantal compensatieregelingen weer geopend. Sinds 25 april kunnen schaats- en inlineskateclubs een aanvraag indienen voor zowel de TASO- als TVS-regeling.

TASO: Tegemoetkoming Amateur Sport Organisaties

De eerdere compensatieregelingen voor de amateursport zijn weer geopend voor de periode waarin de nieuwe coronamaatregelen gelden om verenigingen te compenseren voor de vaste lasten en de huurkosten. De TASO voor de vierde periode is geopend tot en met 30 mei 2022. De nieuwe TASO heeft betrekking op de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022. De tegemoetkoming is minimaal €1.500 en maximaal €24.000.

Bekijk meer informatie over de TASO.

TVS: Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties

Huurkosten zijn een flinke kostenpost voor verenigingen. Daarom heeft de overheid de TVS bedacht met het doel om te stimuleren dat verhuurders (meestal gemeenten) een deel van de huur aan sportclubs kwijtschelden. Er is een nieuwe aanvraagronde voor de TVS-regeling. Deze gaat over de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022.

Clubs kunnen de TVS alleen zelf aanvragen als ze verhuurder zijn. Aanvragen voor Q4 kunnen van 25 april tot en met 30 mei 2022 bij DUS-I worden ingediend.

Bekijk meer informatie over de TVS.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?