Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Ledenwerving en -behoud

8 juni 2019: de 6 Inline Challenge

Op 8 juni 2019 zal de eerste 6-uurs skate estafette in Nederland worden gehouden. Het skatefeest, wat de organisatie voor ogen heeft is bedoeld om de skeelersport een boost te geven en elke skater in Nederland de kans te bieden plezier aan de sport te beleven.

De organisatie is in handen van de stichting 24KIKA, die dit jaar in september voor de zestiende keer het 24-uurs evenement ten behoeve van kinderkankerpatiëntjes organiseert. Ervaring is er dus meer dan genoeg! Onder anderen Rik Nijkamp is al volop in de weer met de voorbereidingen van het nieuwe evenement.

6 uur feesten op rollen

Waarom dit nieuwe evenement? Nijkamp: “Onze stichting stelt zich ten doel de skeelersport te promoten in de breedste zin van het woord. En zo succesvol als 24KIKA ook is, niet iedereen kan of wil deelnemen aan een evenement van 24 uur. Dus bedachten we een evenement wat nóg laagdrempeliger is: de 6 inline Challenge. Dat wordt gewoon zes uur lang feest, waar iedereen aan mee kan doen.”

De locatie, Flevonice, biedt alle mogelijkheden daarvoor. Nijkamp verwacht dan ook dat er heel wat teams zullen deelnemen. “We zien het aantal deelnemers bij de normale toertochten een beetje teruglopen, maar evenementen als deze kunnen de belangstelling van de mensen, die recreatief skaten en misschien deelnemen aan bv. Friday Night Skates, verder aanwakkeren. We zien het aan vergelijkbare 6-uurs-evenementen die ontstaan in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en Engeland. Die zijn heel populair. Dat willen we in Nederland ook kunnen bieden.”

Laagdrempelig

Inschrijven voor het evenement kan als team, maar ook individueel. En een goed doel mag, maar hoeft niet. “Wij willen zo weinig mogelijk restricties, om het allemaal zo laagdrempelig mogelijk te houden. We roepen iedereen op om een keertje mee te komen feesten met ons. Afgezien van de 6-uurs race hebben we ook een BBQ & food plaza met gezellige muziek en een Afterparty gepland.”

Skates testen

Een mooi extraatje hebben Nijkamp en zijn team ook nog in petto: tijdens de dag kun je diverse skatemerken testen. “We hebben alle fabrikanten uitgenodigd om deze dag te gebruiken om mensen skates te laten proberen, en diverse merken hebben inmiddels al toegezegd. Daarmee hopen we de markt te helpen om zichzelf verder te ontwikkelen.”

Nijkamp rekent op een aantal deelnemers tussen de 400 en 500 voor deze eerste editie. Die potentie heeft de skatesport! Dus neem eens een kijkje op de site en pols eens wat vrienden en clubgenoten.

We zien jullie graag op 8 juni!

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?