Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Talenten

Toptalenten zijn sporters die deelnemen aan een talentenprogramma, bondsopleiding of die uitkomen op een hoog niveau in de sport. Bij de ontwikkeling van toptalenten geven ouders belangrijke, soms doorslaggevende steun op de achtergrond. Als een kind een talent blijkt te zijn en in aanmerking komt voor specialistische opleidingen, vergt dit veel inspanning van de ouders en van het kind. Ouders spelen een grote rol in de sportbeleving van hun kind.

Wat verandert er in het leven van toptalenten?

Het leven van het talentvolle kind verandert: meer trainingsuren, minder tijd voor vriendschappen, zware lichamelijke inspanning, lichamelijke veranderingen, minder tijd voor schoolactiviteiten, spanning tussen talentenprogramma en programma van de vereniging, enzovoort.

Ook het leven van het gezin verandert sterk. Ouders van toptalenten investeren veel tijd en geld in de sport van hun kind. Een talentvol kind neemt een centrale plaats in binnen het gezin en bepaalt in sterke mate de gezinsactiviteiten.

 

Hoe besteed je aandacht aan ouders?

Besteed veel aandacht aan de rol van de ouder! De ouder heeft nog altijd de hoofdrol, al lijkt zijn rol zich op de achtergrond af te spelen. Houd het lijntje tussen de ouders, de vereniging, de trainer/coach en de sporter kort. Goed informeren, communiceren en evalueren is belangrijk.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?