Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Stappen voor de wedstrijdorganisatie

Hieronder zijn de stappen beschreven die een wedstrijdorganisatie kan doorlopen om sporters op wedstrijddaglicentie te laten deelnemen aan jouw wedstrijd.

 1. De wedstrijdorganisatie bepaalt of zij de wedstrijd wil openstellen voor daglicentiehouders.
 2. De wedstrijdorganisatie meldt dit bij de KNSB zodat tijdig de noodzakelijke formulieren kunnen worden toegestuurd.
 3. De wedstrijdorganisatie communiceert deze informatie naar de doelgroep (via eigen communicatiekanalen en/of via Schaatsen.nl) en:
  a. vermeldt wanneer en hoe daglicentiehouders zich kunnen inschrijven en vermeldt de prijs van inschrijving én van een wedstrijddaglicentie;
  b. vermeldt daarbij dat altijd een wedstrijdlicentie of een daglicentie vereist is;
  c. informeert de deelnemer over de wijze waarop een daglicentie kan worden verkregen.
 4. Wedstrijdorganisatie verstrekt daglicentie aanvraagformulieren digitaal (bij voorinschrijving) of op papier (bij inschrijving ter plaatse).
 5. Wedstrijdorganisatie int de volledig ingevulde aanvraagformulieren en de betalingen en verstrekt de deelnemer een daglicentievolgnummer. De organisatie houdt hiervan een goede administratie bij.
 6. Wedstrijdsecretariaat neemt indien nodig persoonsgegevens over van de daglicentie.
 7. Wedstrijdorganisatie vult afrekenformulier in en stuurt deze samen met de volledig ingevulde daglicentieaanvragen in een antwoordenveloppe naar de KNSB.
 8. Na ontvangst van een factuur van de KNSB maakt de wedstrijdorganisatie de geïnde daglicentie opbrengsten over aan de KNSB.

Stappen voor een wedstrijdorganisator Inlineskaten:

 1. De sectie Inlineskaten heeft vastgesteld dat, net als afgelopen seizoenen, alle wedstrijden openstaan voor inschrijving met een wedstrijddaglicentie, met uitzondering van de NK’s, het ONK en eventuele selectiewedstrijden.
 2. De wedstrijdorganisatie ontvangt vanuit het bondsbureau een eerste set met papieren wedstrijddaglicenties. Desgewenst kan de wedstrijdorganisatie meer papieren wedstrijddaglicenties aanvragen via [email protected].
 3. In de wedstrijdkalender op Schaatsen.nl is bij de wedstrijd een download toegevoegd met de link naar het digitale wedstrijddaglicentieformulier. De digitale wedstrijddaglicenties worden door het bondsbureau doorgezet naar de betreffende organisatie, ter verwerking.

Voorbeeld publicatie wedstrijddaglicentie mogelijkheid

 • Goede voorbeelden

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?